Ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης Conde Nast μηνύει τους Drake και 21 Savage για το ψεύτικο εξώφυλλο στη Vogue
Ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης Condé Nast πάει στα δικαστήρια τους Drake και 21 Savage για το ψεύτικο εξώφυλλο στη Vogue.

Η διαφημιστική καμπάνια που ακολούθησε ο Drake και ο 21 Savage για το κοινό τους άλμπουμ «Her Loss» μπορεί να χαρακτηριστεί ως απρόσμενη, καθώς χρησιμοποίησα πολλά ψεύτικα εξώφυλλα περιοδικών και οι δύο τους έκαναν ψεύτικες εμφανίσεις σε διάφορα σόου. Αυτό, όμως, φαίνεται να μην άρεσε σε όλους και, ειδικά, στον όμιλο μέσων μαζικής ενημέρωσης Condé Nast.

Η Condé Nast, μάλιστα, οδηγεί τον Drake και τους 21 Savage στα δικαστήρια επειδή χρησιμοποίησαν ένα ψεύτικο εξώφυλλο της Vogue για να προωθήσουν το νέο τους άλμπουμ. Η εταιρεία κατηγορεί τους καλλιτέχνες για παραβίαση εμπορικού σήματος για την ανάπτυξη μιας «σκόπιμα παραπλανητικής» καμπάνιας «χτισμένης εξ ολοκλήρου στη χρήση των σημάτων της VOGUE», σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η καταγγελία αναφέρει, επίσης:

«Το ότι οι κατηγορούμενοι θα παραβίαζαν εν γνώσει τους τα δικαιώματα του Condé Nast με αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζει την τεράστια αξία που έχει ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Vogue για να αυξήσει τις πωλήσεις ενός άλμπουμ που επρόκειτο να κυκλοφορήσει ημέρες αφότου οι κατηγορούμενοι ξεκίνησαν την παραπλανητική καμπάνια τους.

Αυτός ήταν φυσικά ο στόχος των κατηγορουμένων»

Το εξώφυλλο ήταν μεταξύ πολλών ψεύτικων εξωφύλλων σε δημοφιλή περιοδικά που κυκλοφόρησαν μέχρι την κυκλοφορία του άλμπουμ «Her Loss» του Drake και του 21 Savage. Το δίδυμο έκανε, επίσης, ψεύτικες εμφανίσεις στη σειρά «Tiny Desk» του NPR και στο «The Howard Stern Show». Οι εταιρείες αυτές, που βρίσκονται πίσω από τις παραγωγές των σόου και τις εκδόσεις των περιοδικών, φαίνεται να έλαβαν τις παρωδίες των δύο καλλιτεχνών ως ένα αστείο. Όμως, η Condé Nast υποστηρίζει ότι οι καλλιτέχνες εκμεταλλεύονται την αξία της αξιοποίησης για να κοσμήσουν το εξώφυλλό της χωρίς να έχουν πραγματικά την τιμή.

Για την ιστορία, ο Drake και ο 21 Savage δημιούργησαν ένα ψεύτικο τεύχος της Vogue με τους δύο τους στο εξώφυλλο και το διένειμαν δωρεάν για την προώθηση της νέας τους δουλειάς. Το τεύχος αποτελούσε μια ακριβής αντιγραφή του τεύχους Οκτωβρίου με ορισμένες προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας του δημοφιλή Καναδού ράπερ με την αρχισυντάκτρια της Vogue, Anna Wintour, σε νεαρή ηλικία.

Ο Drake δημοσίευσε το εξώφυλλο του στο περιοδικό στο Instagram του. Η ανάρτησή του έγραφε στη λεζάντα της:

«Εγώ και ο αδερφός μου αύριο στα περίπτερα!! Ευχαριστώ το @voguemagazine και την Anna Wintour για την αγάπη και την υποστήριξη σε αυτή την ιστορική στιγμή»

Drake

Η Condé Nast, από τη μεριά της, τονίζει ότι «η σύγχυση μεταξύ του κοινού είναι αναμφισβήτητη». Επισημαίνει, μάλιστα, πως πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν κατά λάθος ότι οι καλλιτέχνες έγιναν όντως εξώφυλλο στο γνωστό περιοδικό μόδας.

Οι δικηγόροι του ομίλου ισχυρίζονται ότι οι καλλιτέχνες αρνήθηκαν να σταματήσουν να κυκλοφορούν το ψεύτικο τεύχος, κατηγορώντας τους ότι συνέχισαν να:

«Εκμεταλλεύονται το σήμα της VOGUE (και το όνομα και την εικόνα της Anna Wintour) για να αυξήσουν τις πωλήσεις του άλμπουμ»

Στη μηνυτήρια αγωγή του, ο όμιλος υποστηρίζει ότι δικαιούνται τριπλάσια κέρδη από αυτά που θα βγάλουν οι κατηγορούμενοι από τις πωλήσεις του άλμπουμ και του ψεύτικου περιοδικού ή αποζημίωση ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ζητούν επίσης δικαστική απόφαση που θα αναγκάσει τον Drake και τον 21 Savage να αφαιρέσουν την εικόνα του ψεύτικου εξωφύλλου από τις ιστοσελίδες τους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αίτημα του Hollywood Reporter για απάντηση στη μήνυσή αυτή, οι εκπρόσωποι των Drake και 21 Savage δεν απάντησαν αμέσως

Δείτε τη μηνυτήρια αναφορά εδώ.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;