Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Πρόεδρος απαγόρευσε κάθε είδους χαιρετισμό
Η πρόεδρος του δικαστηρίου απαγόρευσε κάθε «είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο» στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Μετά την τρίτη φορά που ο συνήγορος του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, έκανε ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής, αλλά και μετά της έντονες αντιδράσεις, η πρόεδρος του δικαστηρίου απαγόρευσε κάθε είδους τέτοια κίνηση ή επιφώνημα.

Μετά τη μεσημεριανή διακοπή και μόλις το δικαστήριο επέστρεψε, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Σοφία Πανουτσακοπούλου, επεσήμανε ότι ενημερώθηκε εκ των υστέρων για τον ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε για μία ακόμη φορά ο συνήγορος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού. Όπως είπε η ίδια:

«Με ενημέρωσαν από έδρας ότι σήμερα έγινε πάλι εδώ ένας ναζιστικός χαιρετισμός, εγώ δεν είδα.

Από εδώ και στο εξής δεν επιτρέπεται κανενός είδους χαιρετισμός, επιφώνημα, χειροκρότημα ή ό,τι άλλο. Αλλιώς θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα»

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος ελέγχεται ποινικά από την εισαγγελία και έχει κληθεί σε εξηγήσεις από τον ΔΣΑ, έκανε για τρίτη φορά ναζιστικό χαιρετισμό κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Στην τοποθέτησή του, ο ίδιος υποστήριξε πως:

«Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους “αυνάνες” της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι»

Τότε έκανε και την προκλητική κίνηση.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίστηκε με την κατάθεση του αστυνομικού ΔΙΑΣ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίστηκε με την κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Γιώργου Ρώτα, ο οποίος τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρέθηκε έξω από την καφετέρια Κοράλι.

Μαζί με συναδέλφους του και με εντολή από το κέντρο, έσπευσαν έξω από την καφετέρια, όπου βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι συγκεντρωμένοι υπερτερούσαν αριθμητικά. Μάλιστα, κάποιοι ήταν οπλισμένοι με καδρόνια. Τότε, οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να παρακολουθήσουν την κατάσταση χωρίς να εμπλακούν και να ενημερώνουν το κέντρο. Ο αστυνομικός κατέθεσε πως:

«Οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρόλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό, παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας, γιατί η ομάδα ΔΙΑΣ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο. Αυτό που σας είπα για επικινδυνότητα: δεν ήταν απλοί πολίτες…»

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η στιχομυθία που ακολούθησε ήταν η εξής:

Πρόεδρος: Αυτό σας δημιούργησε φόβο;

Μάρτυρας: Κύρια πρόεδρε και οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. Η διαφορά είναι ότι παρά το φόβο συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εισαγγελέας: Απειλούσαν τα άτομα αυτά;

Μάρτυρας: Έβριζαν.

Εισαγγελέας: Εσάς σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Έβριζαν την αστυνομία γιατί δεν τους άρεσε η παρουσία μας εκεί, προφανώς γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους.

Εισαγγελέας: Δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»… O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;