Kanye West: Γιατί τον απέκλεισε το Twitter;
Αυτή τη φορά ο Kanye West υπέστη κυρώσεις από το Twitter λόγω αντισημιτικών αναρτήσεων.

Για ακόμη μία φορά φαίνεται πως βρίσκεται σε μπελάδες ο διάσημος ράπερ Kanye West, ο οποίος «έφαγε» ban αυτή τη φορά από το Twitter λόγω αντισημιτικού περιεχομένου που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (10/10) το Twitter «κλείδωσε» τον λογαριασμό του, όταν αυτός δημοσίευσε ένα αντισημιτικό tweet στο οποίο ο ανέφερε ότι θα έχει μια επιθετική στάση ως προς τους Εβραίους. Στο ίδιο tweet, ο Kanye West ανέφερε ότι «δεν μπορεί να είναι αντισημίτης επειδή οι μαύροι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα Εβραίοι».

Το Twitter επιβεβαίωσε στο Gizmodo την Κυριακή ότι ο λογαριασμός του είχε κλειδωθεί και το αντισημιτικό tweet είχε αφαιρεθεί, λόγω παραβίασης των πολιτικών της πλατφόρμας. Μάλιστα, η κίνηση του Twitter να μπλοκάρει τον Ye από την πλατφόρμα έρχεται μία ημέρα μετά τον περιορισμό του λογαριασμού του από το Instagram, όπου έκανε έναν υπαινιγμό για τον ράπερ Diddy, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Sean Combs λέγοντας πως «ελέγχεται» από Εβραίους.

Οι δηλώσεις του Kanye West καταδικάστηκαν από ομάδες υπεράσπισης των Εβραίων, οι οποίες προειδοποίησαν ότι η επίκληση αντισημιτικών τροπών όπως ο έλεγχος είναι επικίνδυνη και υποδαυλίζει το μίσος κατά των Εβραίων.

Τα tweets του αναρτήθηκαν μέσα σε διάστημα 12 ωρών και μπορεί να σβήστηκαν από την πλατφόρμα, αλλά πολλοί χρήστες τα αποθήκευσαν σε φωτογραφίες και τα ανέβασαν μετά.

Υπενθυμίζεται πως ο Knye West ήταν ανενεργός στο Twitter από τα τέλη του 2020 και επέστρεψε το Σάββατο για να επιτεθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, επειδή τον “έδιωξε” από το Instagram. Βέβαια, η Meta επιβεβαίωσε στο Gizmodo ότι ο ράπερ δεν είχε στην πραγματικότητα διωχτεί από το Instagram, αλλά μάλλον περιορίστηκε. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι δεν μπορεί να δημοσιεύει, να σχολιάζει ή να στέλνει DMs, μεταξύ άλλων και πιθανόν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Από τότε που ο Kanye West επέστρεψε στο Twitter, έχει δημοσιεύσει συνολικά έξι tweet με τα δύο τελευταία να κάνουν «ρίχνουν» την τελευταία σταγίνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει οδηγώντας τον στην απομάκρυνσή του από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;