Τι ισχύει για όσους δεν πήραν Power Pass - Μέχρι πότε θα πληρωθείτε
Power pass: Πόσα χρήματα θα πάρετε - Ποιοι μένουν εκτός επιδότησης

Πιστώθηκε χτες, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από μεγάλη καθυστέρησητο ποσό συνολικού ύψους 31,6 εκατ. ευρώ σε 866.181 δικαιούχους του Power Pass, δηλαδή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Ωστόσο, δεν είδαν όλοι οι δικαιούχοι χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, παρότι περίμεναν μέρες για την πληρωμή του Power Pass Ιουνίου.

Τι ισχύει για όσους δεν πήραν power pass;

Όσοι, λοιπόν, δεν είδαν χρήματα για το Power Pass χθες, Τρίτη, δε χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά και αυτή την εβδομάδα και η πίστωση εξαρτάται από το πιστωτικό ίδρυμα.

Για παράδειγμα, το σύστημα θα σας ενημερώνει ότι «Τυχόν ποσά που δεν έχουν κατατεθεί ακόμα, θα κατατεθούν εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών».

Power pass: Πόσα χρήματα θα πάρω;

epid

Aναφορικά με τα χρήματα που θα δείτε τελικά, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο vouchers.gov.gr και να σας λυθούν ορισμένες απορίες.

Για παράδειγμα, εάν έχει μείνει υπόλοιπο και από τον Μάιο του 2022, τότε θα είναι μάλλον περισσότερα από όσα τουλάχιστον υπολογίζατε.

Εάν στον πρώτο γύρο είχε συμπεριληφθεί και ο Μάιος, τότε θα είναι λιγότερα τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δείτε επίσης και αν είστε στους δικαιούχους του β’ γύρου. Δηλαδή, μπαίνοντας με τους κωδικούς Taxisnet, μπορείτε να δείτε την ανάλυση και εκεί φαίνεται εάν πιστώθηκαν χρήματα και ποιο ήταν το ποσό.

Ποιοι μένουν «εκτός» Power Pass

epid

Αυτή τη φορά, δεν χρειάστηκε καμία νέα ενέργεια ή αίτηση εκ μέρους των δικαιούχων.

Οι πάροχοι ενέργειας έδωσαν ξανά τα στοιχεία των λογαριασμών ρεύματος, επανυπολογίστηκε το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης και δόθηκε εντολή να πληρωθεί το νέο ποσό.

Όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή θα αφορά όσους έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος τον Ιούνιο και δεν χρειαζόταν κάποια νέα αίτηση, ενώ το ποσό που θα καταβληθεί είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που πιστώθηκε κατά το Power Pass 1.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση για το power pass

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3 
  
  
 1