Ειδικό εποχικό επίδομα: Πώς θα πάρετε έως και 1.114 ευρώ
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό επίδομα - Ποιοι είναι δικαιούχοι - Αναλυτικά η διαδικασία της αίτησης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το  ειδικό εποχικό επίδομα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσω ΚΕΠ να βρίσκεται σε εξέλιξη, χιλιάδες είναι οι πολίτες που σπεύδουν να υποβάλλουν την αίτησή τους για το εποχικό επίδομα από τη ΔΥΠΑ, με τους δικαιούχους, ανάλογα με το επάγγελμα που ασκούν, να λαμβάνουν από 557,38 ευρώ έως 1.114,75 ευρώ.

Το neolaia.gr σας υπενθυμίζει ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 14:00.

Σημειώνεται ότι φέτος ξεκινάει η διαδικασία νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 557,38€ έως 1.114,75€ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.

Η καταβολή του επιδόματος από τη ΔΥΠΑ θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 15 ημέρες για την πιστοποίηση των στοιχείων τους, αλλά και της έγκρισης της αίτησης τους.

Ειδικό εποχικό επίδομα: Πώς θα κάνετε την αίτηση (Διαδικασία)

Έκτακτο Δώρο Πάσχα

Όσοι δεν έχουν υποβάλει ήδη την αίτησή τους, θα μπορούν να τo κάνουν με δύο τρόπους:

Α) ηλεκτρονικά για όσους είναι εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του gov.gr

Τα βήματα:

  • Είσοδος στο gov.gr
  • Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet στο πεδίο που σας ζητείται και ακολουθείτε τις διαδικασίες.
  • Η διαδρομή είναι η εξής: gov.gr > Εργασία και ασφάλιση > Ανεργία > Ειδικό εποχικό βοήθημα ΔΥΠΑ.

Β) Μέσω ΚΕΠ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι δικαιούχοι οφείλουν να αποτυπώνουν στην αίτησή τους με προσοχή τον ΑΦΜ, τον ΑΜΑ, τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό καταθετικού λογ/σμού τους (ατομικού ή κοινού), σε μορφή ΙΒΑΝ.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για το ειδικό εποχικό επίδομα

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ που ασκούν ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα:

Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού – μέλους οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου, χορευτή – μέλους οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Δικαιούχοι είναι επίσης και οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2022, που κατά το έτος 2021 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του βοηθήματος έτους 2022, εφόσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 €.

Επιπλέον, δικαιούχοι είναι και όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2022 και μετά, ανεξάρτητα από το ποσό της σύνταξής τους, καθώς και όσοι κατετάγησαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία από 11/9/2022 και μετά, εφόσον βεβαίως πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης ανεργίας στο διάστημα 10/09/2022 – 30/11/2022.

Δεν μπορεί κανείς να λάβει και το ειδικό εποχικό βοήθημα και την τακτική επιδότηση ανεργίας, με εξαίρεση τους οικοδόμους.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται μέσω του ατομικού λογαριασμού των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ (eServices).

Ειδικό Εποχικό Επίδομα έτους 2022 ανά επάγγελμα:

Για αναλυτικές πληροφορίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/anergia-kai-paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=boithimata-epidomata&tab2=eidiko-epokhiko-voithima&tab3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;