Οι 20 πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές στην Ευρώπη
Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια εντυπωσιακή θέα όταν ξεκινάς ένα μακρινό ποδηλατικό ταξίδι, και είναι ακόμα καλύτερο όταν έχεις δει μια διαδρομή στο Instagram και η θέα ταιριάζει με την πραγματικότητα.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια εντυπωσιακή θέα όταν ξεκινάς ένα μακρινό ποδηλατικό ταξίδι -και είναι ακόμα καλύτερο όταν έχεις δει μια διαδρομή στο Instagram και η θέα ταιριάζει με την πραγματικότητα.

Για να εμπνευστείτε για το επόμενο τέλειο ποδηλατικό σας ταξίδι, η Compare the Market συνέταξε έναν κατάλογο με τις 20 ποδηλατικές διαδρομές στην Ευρώπη με τις περισσότερες εικόνες στο Instagram.

Η διαδρομή Wild Atlantic Way στην κομητεία Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας στέφθηκε ως η πιο Insta-worthy διαδρομή, ενώ η Γαλλία κατέχει την πρώτη θέση με τις πιο γραφικές διαδρομές με πέντε μονοπάτια να βρίσκονται στην πρώτη 20άδα, μεταξύ των οποίων το Camino Francés και το Cinglés De Ventoux.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wild Atlantic Way (@thewildatlanticway)

Μερικές φορές το ταξίδι μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό όσο και ο προορισμός. Έτσι, με τις αναζητήσεις για τις «καλύτερες ποδηλατικές διακοπές στην Ευρώπη» να αυξάνονται κατά +180% τους τελευταίους 12 μήνες, το να ανέβεις σε ένα ποδήλατο μπορεί να είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να γνωρίσεις μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Ευρώπης.

Αλλά πού βρίσκονται οι πιο όμορφες ποδηλατικές διαδρομές;

Από την Ιρλανδία μέχρι τη Γαλλία και την Ισπανία, η Compare the market αποκαλύπτει τη λίστα με τις 20 πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές σε όλη την Ευρώπη, ως έμπνευση για το επόμενο ποδηλατικό σας διάλειμμα.

Ακολουθούν οι 20 πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διαδρομές με τις περισσότερες εικόνες στο Instagram:

  • Wild Atlantic Way, στη Χερσόνησο Inishowen στην κομητεία Donegal της Ιρλανδίας
  • Camino Francés, στο Saint-Jean- Pied de-Port της Γαλλίας
  • Cinglés De Ventoux, στο Bédoin της Γαλλίας
  • La Vuelta, στο Burgos, Ισπανία της Ισπανίας
  • The Waly of St. James, στο Saint-Jean- Pied de-Port της Γαλλίας
  • The Kungsleden, στο Ammarnäs της Σουηδίας
  • Tour of Flanders, στο Antwerp του Βελγίου
  • Taff Trail, στο Cardiff Bay της Ουαλίας
  • Routes des Grandes Alpes, στο Lake Geneva της Γαλλίας
  • The Tuscany Trail, στο Monterosso al Mare της Ιταλίας
  • Bealach Na Ba Circuit, στο Tornapress της Σκωτίας
  • The Parenzana, στη Muggia της Ιταλίας
  • La Marmotte, στο Bourg d’Oisans της Γαλλίας
  • Fred Whitton Challenge, στο Grasmere της Αγγλίας
  • The Cyclone, στο Newcastle της Αγγλίας
  • Mawddach Trail, στο Dolgellau της Ουαλίας
  • King Alfred’s Way, στο Winchester της Αγγλίας
  • North Sea Cycle Route, στο Bergen στο Νορβηγίας
  • Iron Curtain Gravel Trail, στο Drei-Länder-Stein της Γερμανίας
  • Danube Cycle Path, στο Zwickau της Γερμανίας

Στην κορυφή βρίσκεται ο Wild Atlantic Way στη χερσόνησο Inishowen στην ιρλανδική κομητεία Donegal. Με μήκος 1.600 μιλίων, η παράκτια διαδρομή διασχίζει την εκπληκτική δυτική ακτή της Ιρλανδίας. Διάστικτη με μαγευτικούς βράχους, πανύψηλους κόλπους και αινιγματικά νησιά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ποδηλατική διαδρομή προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κάνει πάνω από 1,6 εκατομμύρια αναρτήσεις με το hashtag #wildatlanticway.

Ως πατρίδα του εμβληματικού Tour De France, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Γαλλία κατέχει την πρωτιά ως η χώρα με τις πιο γραφικές ποδηλατικές διαδρομές – πέντε για την ακρίβεια. Από τις γαλλικές διαδρομές που κατατάσσονται στην πρώτη 20άδα, το Camino Francés καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση συνολικά. Η γραφική διαδρομή εκτείνεται από το Saint-Jean-Pied-de-Port πέρα από τα σύνορα σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Ισπανίας. Με 380.163 κοινοποιημένες αναρτήσεις στο Instagram, η διαδρομή είναι ιδανική για τους λάτρεις του πολιτισμού που αναζητούν έναν χαλαρό τρόπο για να συναντήσουν τα ιστορικά αξιοθέατα του O’Cebreiro και της Παμπλόνα.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η διαδρομή Cinglés de Ventoux, ένα άλλο γαλλικό μονοπάτι, το οποίο ξεκινά από το γραφικό αγροτικό χωριό Bédoin. Με συνολικά 192.291 θέσεις, οι ποδηλάτες μπορούν να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο, ενώ απολαμβάνουν τον μεσογειακό ήλιο.

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Anna McEntee, διευθύντρια της Comparethemarket, λέει:

“Για τους παραθεριστές που αναζητούν ένα ταξίδι όπου μπορούν να συνδυάσουν το χόμπι τους με τη γνωριμία με μερικά από τα πιο όμορφα τοπία του κόσμου, οι διακοπές με ποδήλατο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σχέση με ένα city break ή παραθαλάσσιες διακοπές. Ωστόσο, όπως σε κάθε είδος διακοπών, μπορεί να συμβούν ατυχήματα, ειδικά όταν ποδηλατείτε σε διαφορετικά εδάφη. Η ύπαρξη του κατάλληλου επιπέδου ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι απαραίτητη. Και πάντα να ελέγχετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου πριν φύγετε, ώστε να είστε ξεκάθαροι για το τι σας καλύπτει”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εύρεση της κατάλληλης ταξιδιωτικής ασφάλισης για διακοπές με ποδήλατο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.comparethemarket.com/travel-insurance/content/travel-insurance-for-cycling-holidays/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;