Γιώργος Σουξές: «Οι γονείς μου δεν δέχτηκαν ποτέ ότι έγινα ηθοποιός»
«Αν είχαν γίνει οι "Μέλισσες” νωρίτερα, μπορεί και εκείνη να είχε καταλάβει ότι το παιδί μου ήθελε να κάνει αυτό και τα κατάφερε», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σουξές.

Σήμερα Τετάρτη (14/9) βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο Γιώργος Σουξές, ο οποίος συνάντησε τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την προσωπική και επαγγελματική του πορεία.

Στην αρχή της συνέντευξης και αφότου προβλήθηκε ένα video-αφιέρωμα ο Γιώργος Σουξές δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

«Με συγκίνησε που είδα τη ζωή μου μαζεμένη. Δεν στεναχωριέμαι, απλά αυτές οι δυσκολίες…», σχολίασε αρχικά ο ηθοποιός, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία της ζωής του λέγοντας:

«Δεν θέλω να το κάνω δραματικό αλλά ήταν ένας άγνωστος δρόμος. Με την έννοια ότι εγώ υπήρξα δημόσιος υπάλληλος στη ΔΕΗ. Υπήρχε μια σχολή. Ήταν μια συμφωνία με τον πατέρα μου. Μού είπε είσαι κάκιστος μαθητής τι θες να κάνεις; Του απάντησα ηθοποιός και μου απάντησε μια λέξη που την έχουμε ως ευχή στο θέατρο και μού είπε αν πας στη σχολή αυτή και περάσεις εγώ θα σου δώσω τα λεφτά να πηγαίνεις στη δραματική σειρά. Πίστευε ότι δεν θα το αφήσω ποτέ. Δεν μού τα έδωσε ποτέ τα λεφτά. Τελείωσα τη σχολή μου, δούλεψα τρεις μήνες μέχρι να πάω στρατό και μετά δεν ξαναπήγα».

Όσον αφορά την υποκριτική και τον εαυτό του πάνω στο σανίδι είπε:

«Στην σκηνή πάνω βρίσκω πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και είμαι χαρούμενος. Γενικά δεν είμαι χαρούμενος. Με τους φίλους μου προσπαθώ να είμαι αλλά υπάρχουν πάντα σκέψεις στο μυαλό μου. Δεν είμαι θλιμμένος άνθρωπος αλλά με απασχολεί το μέλλον του γιου μου, η επικαιρότητα…»

Τέλος, αναφερόμενος στο επίθετό του αποκάλυψε:

«Είχα πάει σε ερασιτεχνικό θίασο, έπαιζα και δίπλα έκανε πρόβα ένας επαγγελματικός θίασος -δεν το ήξερα- και η σκηνογράφος την οποία παντρεύτηκα μετά ανέβηκε πάνω να δει ποιος είναι το ψώνιο με το όνομα Σουξές. Και πήγε δίπλα και είπε ότι έχουμε βρει το άτομο που κάνει για τον πρώτο ρόλο που δεν έχουμε βρει” και πρόσθεσε: “Λέω δύο ιστορίες για το επίθετό μου. Στις γυναίκες αρέσει η ψεύτικη ότι υπήρχε ένας Ισπανός πειρατής και έφτασε στη Μάνη και αγάπησε μια Ελληνίδα και λεγόταν “Θαξές” και την παντρεύτηκε και έγινε Σουξές. Η αληθινή είναι πιο δύσκολη ιστορία. Ο παππούς μου ήταν οικονομικός μετανάστης αλλά από χωριό σε χωριό και του έλεγαν συνέχεια ‘Ξ ξ ξ για να τον διώχνουν. Δυστυχώς είναι αλήθεια. Του βγήκε το “Ξιες”, “Ξουξιές” και μετά το έκανε “Σουξές”».

Στο τέλος της συνέντευξης οι παρουσιαστές επέστρεψαν στο αρχικό video που έκανε τον Γιώργο Σουξέ να κλάψει, ρωτώντας τον ηθοποιό τον λόγο που συγκινήθηκε.

«Τώρα που το μετράω… Η αναφορά στη μητέρα μου. Είχαμε φοβερές συγκρούσεις μόνο για το θέμα της δουλειάς για τίποτα άλλο. Ποτέ δεν κατάλαβε τι δουλειά κάνω ως ηθοποιός. Είχε περάσει πείνα, κατοχή, φτώχεια. Ήθελε το καλύτερό μου. Ξέρω ότι για το καλό μου διαφωνούσε. Με είδαν να παίζω σε διάφορα άλλα σίριαλ, αλλά ποτέ δεν μού το συζητούσαν. Στην πραγματικότητα δεν το δέχτηκαν ποτέ […] Αν είχαν γίνει οι “Μέλισσες” νωρίτερα, μπορεί και εκείνη να είχε καταλάβει ότι το παιδί μου ήθελε να κάνει αυτό και τα κατάφερε. Έφυγε με το “Γιώργο έβγαλαν μια προκήρυξη στη ΔΕΗ, θες να πας;», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;