Elon Musk: Νέα προσπάθεια να «σπάσει» τη συμφωνία με το Twitter - Επικαλείται καταγγελία για χάκερ
Με νέα επιστολή που κατατέθηκε σήμερα και χρησιμοποιεί θέματα κυβερνοασφάλειας, ο Elon Musk προσπαθεί να ξεφύγει από την αγορά του Twitter.

Η νομική ομάδα του Elon Musk κατέθεσε νέα επιστολή σήμερα για να τερματίσει τη συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter. Στη νέα επιστολή, η νομική ομάδα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη επικαλείται πρόσθετους λόγους.

Οι δικηγόροι του Elon Musk αξιοποίησαν τα νέα της περασμένης εβδομάδας όπου ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία παραπλάνησε τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές σχετικά με την άμυνα στον κυβερνοχώρο και τους ψεύτικους λογαριασμούς του. Η νομική ομάδα του δεν έχασε στιγμή και έστειλε σήμερα επιστολή στην οποία παραθέτει τις «ακραίες, τρομερές ελλείψεις» από την εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το απόρρητο, την ασφάλεια και την εποπτεία περιεχομένου, που κατήγγειλε ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας Peiter Zatko, διάσημος χάκερ ευρύτερα γνωστός ως “Mudge”.

Σε μια καταγγελία που μετρά 84 σελίδες, ο Zatko, ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το Twitter δήλωσε ψευδώς ότι είχε ένα σταθερό σχέδιο ασφαλείας. Μάλιστα, είπε ότι είχε προειδοποιήσει τους συναδέλφους ότι οι μισοί διακομιστές της εταιρείας ήταν ξεπερασμένοι και ευάλωτοι, σύμφωνα με έγγραφα που διαβιβάστηκαν από ερευνητές του Κογκρέσου.

Η επιστολή περιείχε μερικούς ακόμα ισχυρισμούς του Zatko, μεταξύ αυτών και ότι το Twitter είναι «μοναδικά ευάλωτο σε συστημικές διαταραχές που προκύπτουν από αποτυχίες του κέντρου δεδομένων ή κακόβουλους παράγοντες», κάτι που γνώριζε η ανώτερη διοίκηση αλλά «αγνόησε και προσπάθησε να συσκοτίσει».

Στην επιστολή που κατέθεσε η νομική ομάδα του Elon Musk αναφέρεται μεταξύ άλλων πως:

«Στις 8 Ιουλίου 2022, η πλευρά Musk κατήγγειλε τη Συμφωνία Συγχώνευσης (η «Ειδοποίηση τερματισμού της 8ης Ιουλίου») βάσει ορισμένων στοιχείων.

Έκτοτε, το Twitter αμφισβήτησε την εγκυρότητα της ειδοποίησης τερματισμού της 8ης Ιουλίου και ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία Συγχώνευσης παραμένει σε ισχύ, μια θέση που αμφισβητεί η πλευρά Musk.

Έκτοτε ήρθαν στο φως καταγγελίες σχετικά με ορισμένα γεγονότα, γνωστά στο Twitter πριν και από τις 8 Ιουλίου 2022, αλλά άγνωστα στην πλευρά Musk πριν και αλλά και στην παρούσα φάση.

Αυτές οι καταγγελίες παρέχουν πρόσθετες και διακριτές βάσεις για τον τερματισμό της Συμφωνίας Συγχώνευσης.

Παρόλο που η πλευρά Musk πιστεύει ότι αυτή η καταγγελία δεν είναι νομικά απαραίτητη για τον τερματισμό της Συμφωνίας Συγχώνευσης επειδή έχουμε ήδη καταγγείλει έγκυρα (τη Συμφωνία), σύμφωνα με την ειδοποίηση τερματισμού της 8ης Ιουλίου, η πλευρά Musk παραθέτει αυτήν την πρόσθετη κατάθεση σε περίπτωση που η ειδοποίηση τερματισμού της 8ης Ιουλίου κρίνεται άκυρη για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτοί οι ισχυρισμοί, εάν αληθεύουν, αποδεικνύουν ότι το Twitter έχει παραβιάσει τις ακόλουθες διατάξεις της Συμφωνίας Συγχώνευσης, δίνοντας έτσι στην πλευρά Musk το δικαίωμα να τερματίσει τη Συμφωνία Συγχώνευσης σύμφωνα με τους όρους της, όπως περιγράφονται αναλυτικότερα παρακάτω»,

Το Twitter και ο Elon Musk αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου στο Ντέλαγουερ για να επιλύσουν την απόπειρα του δισεκατομμυριούχου να ακυρώσει την εξαγορά της εταιρείας. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να καταλήξουν σε συμφωνία.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;