MadClip: Ένας χρόνος από τον θάνατο του «Super Trapper»
Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του MadClip.

Ο MadClip, κατά κόσμον και ως Πίτερ Αναστασόπουλος, ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους trappers της χώρας. Ο MadClip αν και έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή και στην ηλικία των 34 ετών, μπόρεσε να δώσει πολλά στον σχετικά νέο κόσμο της τραπ, ενώ παράλληλα ήταν πολύ αγαπητός στο νεανικό -και όχι μόνο- κοινό.

Ο Mad Clip γεννήθηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 1987, αλλά όντας παιδί χωρισμένων γονιών από το 1999 «μοίραζε» τη ζωή του ανάμεσα στην Αμερική και την Αθήνα. Ο ίδιος δήλωνε μεγάλος λάτρης της ραπ μουσικής από μικρή ηλικία έχοντας δηλώσει σε συνέντευξή το πως από μικρός θαύμαζε πολλούς ράπερς που είχαν φύγει από τη ζωή.

Στα 22 του πήγε στην Κύπρο όπου και συνεργάστηκε με τον Drew Astro. Στη συνέχεια πήγε στη Νέα Υόρκη και μετά στο Λονδίνο για τρία χρόνια, και έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα. Προηγουμένως και όσο ήταν στην Ελλάδα είχε ασχοληθεί με τη ραπ τραγουδώντας με αγγλικό στίχο που παρέπεμπε στην αμερικανική underground σκηνή όντας μέλος των «Outcast Excellence» από το 2004 μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως ο N.O.E., ο Constantine The G, και ο Tarek.

Αυτός όμως που ανακάλυψε τον MadClip ήταν ο ήδη καθιερωμένος Έλληνας ράπερ, Τάκι Τσαν, ο οποίος τον βοήθησε να κυκλοφορήσει το πρώτο του single στα ελληνικά με τίτλο «Είμαι Τρελός» που κυκλοφόρησε το 2016.

Έπειτα, υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Capital Music στην οποία έμεινε μέχρι και το τέλος της ζωής του, αναπτύσσοντας τόσο στενές σχέσεις με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, οι οποίες έμοιαζαν περισσότερο σαν αδερφικές και λιγότερο ως απλώς φιλικές ή επαγγελματικές.

Η καριέρα του ξεκίνησε ουσιαστικά να «απογειώνεται» από το 2017 κι έπειτα με πολλά τραγούδια του να γίνονται μεγάλες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως είχε γίνει 8 φορές πλατινένιος, ενώ είχε εμφανιστεί 5 φορές πρώτος στα τοπικά charts που καταρτίζει η IFPI Greece.

Ο MadClip είχε συνεργαστεί όχι μόνο με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ραπ και της τραπ σκηνής στην Ελλάδα, αλλά και με καλλιτέχνες της pop σκηνής όπως η Josephine και η Ελένη Φουρέιρα, με την οποία κυκλοφόρησε το «Mporei» που ήταν και το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσε live λίγες ώρες πριν τον θάνατό του.

Τέλος, κρίνοντας από όσα έχουν πει άνθρωποι που τον ήξεραν όσο ήταν ζωντανός, ο MadClip είχε τη φήμη ενός γνήσιου και πολύ δουλευταρά ανθρώπου. Μάλιστα, εκτός από την ενασχόλησή του με τη μουσική ο ίδιος είχε και επιχειρήσεις στον χώρο της εστίασης -και όχι μόνο- με τρία καταστήματα στην Αθήνα. Άλλωστε, ο MadClip εκτός από τράπερ ήταν και επιχειρηματίας έχοντας δηλώσει πως πιστεύει ότι «το έξυπνο πράγμα είναι να βάζεις τα κέρματά σου σε διάφορα καλαθάκια», όταν κλήθηκε να μιλήσει για το πώς επενδύει και διαχειρίζεται τα οικονομικά του.

Ο τραγικός επίλογος στη ζωή του MadClip

Το τραγικό φινάλε στη ζωή του MadClip «γράφτηκε» τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου 2021 στις 02:30. Τότε, ο 34χρονος τράπερ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Αθήνας και Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη Αττικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αυτοκίνητο μάρκας Porsche που οδηγούσε ο MadClip, ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε μια κολώνα και ακολούθως σε έναν μεγάλο ευκάλυπτο, όπου και ακινητοποιήθηκε. Η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο τράπερ εγκλωβίστηκε εντός του οχήματός του και χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες.

Ο ράπερ διακομίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και δυστυχώς το πρωί επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Ο MadClip επέστρεφε εκείνη την ώρα από τον γάμο φίλων και συνεργατών του. Τραγική ειρωνεία είναι πως ο ίδιος όντας πραγματικά χαρούμενος είχε τραγουδήσει το «Mporei» με την Ελένη Φουρέιρα που ήταν επίσης καλεσμένη στον γάμο, κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Χωρίς να το ξέρει κανείς, αυτή ήταν και η τελευταία live εμφάνισή του λίγες ώρες πριν τον θάνατό του.

Αρκετό καιρό μετά τον θάνατό του ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του MadClip, Παναγιώτης Μαδιάς, γνωστοποίησε τα αίτια του μοιραίου δυστυχήματος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» ο κ. Μαδιάς, ο θάνατος του τραγουδιστή οφείλεται σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ειδικός πραγματογνώμονας, το παράδοξο με αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο του τραγουδιστή πήρε κανονικά στην στροφή και έπειτα έχασε τον έλεγχο, στην ευθεία, πριν καταλήξει στο δέντρο.

«Το αυτοκίνητο διέγραψε όλο το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και έφυγε στην ευθεία. Αυτό μας προβλημάτισε από την αρχή, μήπως κάποιο όχημα είχε μπει μπροστά του, κάποιο ζώο, κάποιος άνθρωπος», είπε ο κ. Μαδιάς χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι ο δρόμος δεν ήταν ολισθηρός, καθώς δεν υπήρχαν νερά πουθενά στο σημείο. Όσον αφορά τα λάστιχα του αυτοκινήτου του αν και ήταν αγωνιστικά, ήταν σε καλή κατάσταση και ασφαλή για οδήγηση και σε κοινούς δρόμους.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του που βγήκαν δύο μήνες μετά τον θάνατό του έδειξαν ότι το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του ήταν 0,9% με όριο το 0,5%. Αυτό συνεπάγεται ότι ο MadClip είχε πιε περίπου τρία ποτά στον γάμο που ήταν καλεσμένος, ενώ στις εξετάσεις φάνηκε ότι δεν είχε λάβει οποιαδήποτε άλλη ουσία.

Τέλος, η κηδεία του πραγματοποιήθηκε Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16.00 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου. Εκεί βρέθηκε πλήθος κόσμου και κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας με πολλούς να αποχαιρετούν τον τράπερ με «γκαζιές» έξω από την εκκλησία. Μάλιστα η κηδεία του μεταδόθηκε μέσω live streaming στο YouTube, ώστε να την παρακολουθήσουν και όσοι/όσες δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών.

Εκτός από τις «γκαζιές» πολλοί έπαιζαν τα τραγούδια του τραγουδώντας τους στίχους του, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο MadClip θάφτηκε με το κοστούμι της Gucci που φορούσε στο κλιπ του «Mporei» . Ο ίδιος είχε ζητήσει πριν το δυστύχημα πως αυτό το κοστούμι θα ήθελε να φορέσει στην κηδεία του σε περίπτωση που πεθάνει.

Άλλωστε ο MadClip ήταν σα να είχε προβλέψει πως η ταχύτητα θα τον «σκότωνε» μια μέρα στο τραγούδι του με τίτλο «Hustla» όπου έγραψε: «τρέχω σαν ταύρος (…)εγώ θα διαλέξω το πώς θα πεθάνω, δε με φοβίζει, γ** ο Χάρος».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mad Clip (@madclip)

Ένας χρόνος από τον θάνατό του

Σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του MadClip. Παρ’ όλα αυτά η παρουσία του στη μουσική βιομηχανία της χώρας είναι εξίσου ισχυρή σα να είναι ακόμη ζωντανός.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 29 Απριλίου 2022 κυκλοφόρησε ο τελευταίος του δίσκος, που είχε ως τίτλο την φράση από την οποία «γεννήθηκε» το καλλιτεχνικό του όνομα, «Money And Drugs Can’t Live In Poverty». Στον δίσκο συμμετείχαν ο Skive, ο οποίος ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του MadClip και ο οποίος ανέλαβε το executive producing. Σε εκείνον εμπειστευόταν ο MadClip τον ήχο του, ενώ οι δυο τους είχαν εμφανιστεί στο clip για το τραγούδι «Elpida».

Επιπλέον, μέσα στον δίσκο είδαμε συνεργασίες με τους Fly Lo, Betaf Beats, Light, Red Face, Mike G, Rack, Strat, Jaypee, Justodd Beats, MUNEYLXRP, Fy, Thug Slime, Trannos, Billy Sio, καθώς και τρία solo τραγούδια του MadClip. Μάλιστα το «Nani» ήταν ένα από τα τραγούδια που έγινε hit και ακουγόταν ολόκληρο το καλοκαίρι στα clubs.

Η απήχηση του «Money And Drugs Can’t Live In Poverty» ήταν τόσο μεγάλη που το τελευταίο άλμπουμ του διάσημου τράπερ «σκαρφάλωσε» στην κορυφή digital charts και έκανε ρεκόρ με εκατομμύρια streams από το πρώτο 24ωρο. Γι’ αυτό τον λόγο ο MadClip βρέθηκε στο Billboard της Times Square λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου που ηχογράφησε πριν τον θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτι που ήταν πολύ τιμητικό για τον ίδιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Capital Music (@capitalmusicgreece)

Ακόμη, φίλοι και συγγενείς έδειξαν με κάθε δυνατό τρόπο πως δεν τον ξέχασαν. Ο στενός του φίλος και συνεργάτης FY μαζί με άλλους φίλους του δημιούργησαν ένα graffiti με το όνομά του αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στον αδικοχαμένο τράπερ. Κάτω από το γκράφιτι μάλιστα, έγραψαν: «Legends never die – Οι θρύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PRINCE (@priince.fy)

Παράλληλα, σε μουσικό αφιέρωμα της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» στην τραπ μουσική φίλοι του MadClip μίλησαν για αυτόν τονίζοντας τη γνησιότητα και το αυθεντικό του χαρακτήρα του. Επιπλέον, η αδερφή του Άσπα, που αυτό το διάστημα έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο της μουσικής, κυκλοφόρησε το «Oh No». Πρόκειται για ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2021 και στο οποίο συμμετέχει και ο MadClip.

Ο MadClip λοιπόν έζησε για λίγο, αλλά έζησε ακριβώς όπως ήθελε. Έκανε αυτό που αγαπούσε και όσοι τον γνώρισαν είχαν να πουν καλά λόγια για έναν άνθρωπο αυθεντικό, hard-working και πραγματικό «hustla». Δυστυχώς το «νήμα» της ζωής του κόπηκε απροσδόκητα και κανείς δεν θα μάθει ποτέ πόσες ακόμη επιτυχίες μπορούσε να «γράψει το κοντέρ» αν ζούσε ακόμη.

Όπως και να έχει όμως υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στην άνοδο της τραπ στην Ελλάδα και ο οποίος έβαλε μεγάλη αγάπη και μεράκι σε αυτό που έκανε καταφέρνοντας να μην έχει σχεδόν καμία κόντρα σε έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από αυτές. Και λέμε σχεδόν γιατί όσες είχε, όπως μάθαμε στη συνέχεια λύθηκαν όσο ήταν ακόμη εν ζωή – ή τουλάχιστον σχεδόν όλες.

Και γι’ αυτό τον λόγο επιλέγουμε να κλείσουμε το κείμενο με έναν στίχο του ΛΕΞ από το track «Parathiro Mou» που γράφτηκε για τον εκλιπόντα τράπερ, MadClip αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτόν: «Λένε πως όσοι την έκαναν γρήγορα θα παραμείνουν πάντα νέοι. Rest in Peace MadClip».

Rest in Peace MadClip, λοιπόν.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;