Linda Cerruti: Η ενόχληση της Ιταλίδας Ολυμπιονίκη για τα σεξιστικά σχόλια που δέχτηκε
Linda Cerutti: "Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τα εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες, ανάρμοστα, σεξιστικά σχόλια".

Η Linda Cerruti σάρωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, κατακτώντας οκτώ μετάλλια στη Ρώμη.

Με έξι ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, η 28χρονη κολυμβήτρια είχε κάθε λόγο να χαίρεται για τη νίκη της και να το εκφράζει όπως εκείνη επιθυμεί.

Κάποιοι όμως ασχολήθηκαν μόνο με το μαγιό της, με σεξιστικά σχόλια, αγνοώντας και υποβαθμίζοντας την επιτυχία και την ίδια την προσωπικότητα της αθλήτριας.

Η 28χρονη έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, ποζάροντας με τα μετάλλιά της και φορώντας μαγιό σε ανάποδη στάση, σε μία επίδειξη της ευλυγισίας που δεδομένα και αυτονόητα κάθε κολυμβήτρια και μάλιστα Ολυμπιονίκης της συγχρονισμένης κολύμβησης διαθέτει.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linda Cerruti (@lindacerruti)

Η φωτογραφία συγκέντρωσε πάνω από 90.000 likes, ενώ ξεπέρασε τα 5.000 σχόλια, πολλά εκ των οποίων ήταν σεξιστικά, αφού στάθηκαν στη στάση του σώματός της και το μαγιό της, αντί για την επιτυχία της.

Η ίδια μάλιστα, μοιράστηκε ένα screenshot από ορισμένα σχόλια στα ιταλικά το οποίο έγραψε: “Ωραία μετάλλια, αλλά και το διάστημα μεταξύ των μεταλλίων 4 και 5 δεν είναι κακό“. Ένα άλλο σχόλιο, γραμμένο από έναν άλλο χρήστη του Instagram, όπως είπε, έλεγε: “Πολύ καλό… στην πισίνα και έξω“.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linda Cerruti (@lindacerruti)

 Linda Cerruti: Η απάντηση στα σεξιστικά σχόλια

Η αθλήτρια δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα σεξιστικά σχόλια με ένα εκτενές κείμενο, στο οποίο ανέφερε:

Πριν από δύο ημέρες μοιράστηκα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην παραλία όπου πηγαίνω πάντα, εκεί που πραγματοποίησα τα πρώτα μου όνειρα, ένα μέρος που έχει μεγάλη συμβολική αξία για μένα. Η φωτογραφία με δείχνει σε μια καλλιτεχνική πόζα, χαρακτηριστική του αθλήματός μου, ανάποδα και κάνοντας σπαγγάτο μαζί με τα οκτώ μετάλλια που κέρδισα στο καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας μου.

Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τα εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες, ανάρμοστα, σεξιστικά σχόλια και τους χυδαίους ανθρώπους που ευθύνονται γι’ αυτά.

Μετά από πάνω από 20 χρόνια προπόνησης και θυσιών, το βρίσκω τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να διαβάζω σχόλια εκατοντάδων ανθρώπων που κάνουν αστεία που σεξουαλικοποιούν το σώμα μου“.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Οικονομικά

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;