Βασιλακόπουλος - Κορωνοϊός: Άνοιγμα σχολείων χωρίς μάσκες, αλλά με αστερίσκο
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και το τι θα γίνει με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Παρόλο που φαίνεται να έχουμε περάσει σε περίοδο συμβίωσης με τον κορωνοϊό, ειδικοί και κυβέρνηση εξακολουθούν να κοιτάζουν και να ελέγχουν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, το πρωί της Κυριακής μίλησε σε εκπομπή του MEGA για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος αναμένεται έξαρση του κορωνοϊού μέσα στον χειμώνα:

«Καθώς είναι ένας αναπνευστικός ιός, δεν υπάρχει μετά το ‘Όμικρον’ κάποιο στέλεχος που να έχει προκύψει»

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι το άνοιγμα θα γίνει χωρίς μάσκες. Όπως είπε, όμως:

«Ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένας αστερίσκος. Αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του απαγορεύει κανείς να φοράει. Αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση, θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες. Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα»

Για τους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, όπως η εργασία, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε:

«Είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση. Αν υπάρχει νέο κύμα και αναγκαστούμε να βάλουμε τις μάσκες, θα το δούμε. Θα πρέπει να πάμε σε μια συνύπαρξη με τον ιό και αναπροσαρμογή των μέτρων»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;