Μπαχάμες: Ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας βρέθηκε στον πυθμένα του ωκεανού [ΒΙΝΤΕΟ]
Πολλά από τα αντικείμενα αξίας του θησαυρού θα εκτεθούν σε μόνιμη συλλογή στο Ναυτικό Μουσείο των Μπαχαμών.

Το πλοίο «Nuestra Señora de las Maravillas» («Η Παναγία των Θαυμάτων» στα ισπανικά) ταξίδευε μεταξύ Ισπανίας και Κολομβίας το μακρινό 1656 ζυγίζοντας 891 τόνους. Στόχος του πλοίου ήταν η παραλαβή ενός φορτίου ασημιού, κάτι που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει αφού συγκρούστηκε με ένα άλλο πλοίο του ισπανικού στόλου.

Το πλοίο προσάραξε σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο και εκτιμάται ότι 600 από τους 650 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του πλοίου. Περισσότερο από τρεις αιώνες αργότερα, τα συντρίμμια του είναι διασκορπισμένα στον πυθμένα του ωκεανού, σε μια έκταση 13 χιλιομέτρων.

Το «Nuestra Señora de las Maravillas» θεωρείται ένα από τα πιο θρυλικά πλοία και έτσι, μια διεθνής ομάδα συντηρητών και υποβρύχιων αρχαιολόγων προσπαθεί να διατηρήσει τα απομεινάρια του πλοίου που βρίσκεται βυθισμένο ως και σήμερα τον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 70 χιλιόμετρα από τις ακτές των Μπαχαμών.

Έτσι, οι ερευνητές κατάφεραν να ανασύρουν έναν θησαυρό με χρυσά νομίσματα, πολύτιμους λίθους και κοσμήματα σύμφωνα με το «Live Science». Δυστυχώς, η συντριπτική πλειονότητα του θησαυρού, που αποτελείται περίπου από 3,5 εκατομμύρια αντικείμενα, λεηλατήθηκε μεταξύ του 1656 και των αρχών της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με το Ναυτικό Μουσείο των Μπαχαμών. Μάλιστα, οι ιστορικοί συχνά θεωρούν το συγκεκριμένο πλοίο ως «μία από τις μεγάλες ισπανικές γαλέρες με θησαυρούς», με αποτέλεσα το ναυάγιο έχει γίνει στόχος λεηλασιών.

Για να βοηθήσει στην προστασία των εναπομεινάντων αντικειμένων, η Allen Exploration (AllenX), μια οργάνωση που ειδικεύεται στην ανεύρεση ιστορικών ναυαγίων, συνεργάστηκε με την κυβέρνηση των Μπαχαμών για να ανακτήσει ό,τι έχει απομείνει από το πλοίο και το φορτίο του.

Πολλά από τα αντικείμενα αξίας που ανακτήθηκαν από το ναυάγιο θα εκτεθούν σε μόνιμη συλλογή στο Ναυτικό Μουσείο των Μπαχαμών.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;