ΕΚΠΑ: Νέο e-learning με τίτλο «Ιστορία της Δυτικής Τέχνης: Από την Αναγέννηση στη Σύγχρονη Εποχή»
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το προσφερόμενο e-learning του ΕΚΠΑ.

Εισαγωγή: Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με την ιστορία των εικαστικών τεχνών και το πολιτισμικό τους πλαίσιο. Επιπλέον οι εκπαιδευόμενοι εισάγονται σε θέματα επιστημολογίας της ιστοριογραφίας της τέχνης, ώστε να έχουν επίγνωση των σκοπών, των μεθόδων και των ρητορικών εργαλείων που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους ιστορικούς της τέχνης, ενώ δίνεται έμφαση στη διάκριση μεταξύ της Ιστορίας και της Κριτικής της Τέχνης.

Ρητορικό εργαλείο των μαθημάτων είναι το ιστοριστικό αφήγημα που καλύπτει το χρονικό διάστημα από την πρώιμη Αναγέννηση έως τη σύγχρονη εποχή. Αρχικά, παρουσιάζονται οι βασικές τάσεις που χαρακτηρίζουν την εξέλιξη της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της αρχιτεκτονικής, οι σημαντικότεροι δημιουργοί κάθε περιόδου, ενώ πραγματοποιούνται συστηματικές συσχετίσεις με το ιστορικό, κοινωνικό, πνευματικό και πολιτισμικό πλαίσιο των υπό εξέταση έργων.

Στη συνέχεια του προγράμματος, δίνεται έμφαση στη διάκριση της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης από την προηγούμενη εποχή, κατά την οποία αλλάζει ριζικά η οντολογία και ο ορισμός της τέχνης. Επιλεγμένα έργα αναλύονται σε βάθος, τόσο μέσα από γραπτά παραδείγματα όσο και μέσα από σειρά βίντεο της συγγραφικής ομάδας. Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι μελέτες περίπτωσης που αναφέρονται σε επιλεγμένα μουσεία, με συλλογές που συνδέονται με τις επιμέρους ενότητες.

Οι εκπαιδευόμενοι/ες, με το πέρας του προγράμματος, θα έχουν αποκομίσει σφαιρική εικόνα του φαινομένου της εξέλιξης της δυτικής τέχνης της νεότερης εποχής, θα έχουν κατανοήσει τις κανονικότητες που εμπειρικά εντοπίζονται στις αλλαγές της τεχνοτροπίας των έργων με το πέρασμα του χρόνου, ενώ θα είναι σε θέση να προβαίνουν σε διασυνδέσεις της τέχνης με τους κεντρικούς πολιτισμικούς άξονες κάθε εποχής, οι οποίοι τη διαμορφώνουν και παράλληλα (συν)διαμορφώνονται μέσα από αυτήν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους Πανεπιστημίου/ΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής και απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
14/10/2022

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ:
24/10/2022

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
3 Μήνες (60 ώρες)

  • Δίδακτρα (σε δόσεις): 281 €
  • Αριθμός δόσεων: 3
  • Ποσό δόσης: 94 €
  • Δίδακτρα (εφάπαξ): 264 €

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;