Η Kelis κατηγορεί την Beyonce πως «έκλεψε» τραγούδι της
Η Kelis, μέσα από μία σειρά αναρτήσεων στο Instagram, κατηγορεί την Beyonce και τους παραγωγούς Neptunes πως χρησιμοποίησαν τραγούδι της ως sample σε νέο project χωρίς την έγκρισή της.

Ξημερώματα της Παρασκευής, 29 Ιουλίου, η Beyonce επέστρεψε με την έβδομη προσωπική δισκογραφική δουλειά της «Renaissance». Το άλμπουμ που είναι εμπνευσμένο από τη house μουσική σκηνή της δεκαετίας των 80s και 90s χρησιμοποιεί sample από αρκετά τραγούδια του είδους που έκαναν μεγάλη επιτυχία την εποχή εκείνη. Ένα από αυτά είναι και ένα τραγούδι της Kelis, η οποία κατηγορεί τη δημοφιλή τραγουδίστρια για «κλοπή», ενώ, υποστηρίζει ότι η σούπερ σταρ δεν έχει «ακεραιότητα» ή «ψυχή» κα κυκλοφόρησε το τραγούδι της χωρίς την έγκρισή της.

Η Kelis έκανε διάφορες αναρτήσεις μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ της Beyonce στο οποία αναφέρεται στο επίμαχο τραγούδι για το οποίο την κατηγορεί, αλλά και την ιστορία πίσω από αυτό που θεωρεί ως «κλοπή». Η Kelis αναφέρεται στο 5ο κομμάτι του άλμπουμ που ονομάζεται «Energy» και χρησιμοποιεί ως sample ένα τραγούδι της Kelis από το 2000 με τίτλο «Get Along With You», που περιλαμβανόταν στο το άλμπουμ της «Kaleidascope».

Οι τραγουδοποιοί που αναγράφονται στα credits του νέου άλμπουμ της Beyonce είναι οι Pharrell Williams και Chad Hugo των Neptunes, που ήταν παραγωγοί του τραγουδιού. Ωστόσο, δεν αναφέρεται το όνομα της Kelis.

H Kelis εξέφρασε την απογοήτευση από την κίνηση αυτή της Beyonce μέσα από τα social media. Κάτω από την ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έγραψε:

«Το μυαλό μου έχει ταραχτεί γιατί το επίπεδο ασέβειας και απόλυτης άγνοιας και των τριών εμπλεκομένων μερών είναι εκπληκτικό. Το άκουσα όπως όλοι οι άλλοι. Τίποτα δεν είναι ποτέ όπως φαίνεται. Μερικοί από τους ανθρώπους σε αυτήν την βιομηχανία δεν έχουν ψυχή ή ακεραιότητα και τους έχουν κοροϊδέψει όλους»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelis (@kelis)

Ένας χρήστης σχολίασε κάτω από την ανάρτηση της πως ήταν «η συνεργασία που χρειάζεται πραγματικά ο κόσμος», με την Kelis να διορθώνει τον χρήστη, γράφοντας:

«Δεν είναι συνεργασία, είναι κλοπή»

Η Kelis, μέσα από νέα ανάρτησή της στο Instagram, εξήγησε γιατί την πρόσβαλε το γεγονός. Υποστήριξε πως οι μαύρες καλλιτέχνιδες στην βιομηχανία της μουσικής είναι λίγες και, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Γνωριζόμαστε, έχουμε κοινούς φίλους. Δεν είναι τόσο δύσκολο να επικοινωνήσει μαζί μου. Είναι απλώς κοινή ευπρέπεια» 

Η Kelis διευκρίνισε στις σχετικές αναρτήσεις της πως το πραγματικό της πρόβλημα δεν είναι με την ίδια τη Beyonce, αλλά με τους Williams και Hugo που την «εξαπάτησαν» από τα εκδοτικά της δικαιώματα. Όπως υποστηρίζει η ίδια:

«Ο Pharrell ξέρει καλύτερα. Αυτό είναι ένα άμεσο χτύπημα για μένα. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό είναι απογοητευτικό. Έχω το δικαίωμα να απογοητεύομαι»

Η γνωστή τραγουδίστρια απευθύνθηκε και στο Beyhive (έτσι όπως αποκαλούνται οι θαυμαστές της Beyonce) που την αποκάλεσαν ζηλιάρα ως απάντηση σε αυτά που υποστήριζε. Η ίδια απάντησε:

«Δεν είναι ότι ζηλεύω. Ζηλεύω κάποιον που χρησιμοποιεί το τραγούδι μου; Αυτό είναι το πιο ανόητο, το πιο ανίδεο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ. Ωριμάστε.»

Σε ένα δεύτερο βίντεο στο Instagram, η Kelis ενημέρωσε ότι θα παλέψει για ό,τι είναι δικό της και θα ζητήσει «αποζημιώσεις». Όπως είπε:

«Αλλά υπάρχουν νταήδες και μυστικά και γκάνγκστερ σε αυτόν τον κλάδο που χαμογελούν και ξεφεύγουν μέχρι να πει κάποιος αρκετά. Το λέω λοιπόν σήμερα. Έρχομαι για να πάρω αυτό που είναι δικό μου και θέλω αποζημίωση»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kelis (@kelis)

Οπότε, η διαμάχη φαίνεται να έχει μεγάλη συνέχεια!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;