Η επίθεση στον Real είναι επίθεση στη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία της ενημέρωσης
Σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα οφείλει να στηρίξει τους εργαζόμενους του Real. Γιατί είναι επίθεση στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση.

Η, κατά όπως φαίνεται, εμπρηστική επίθεση στο κτίριο των γραφείων του Real Fm και της εφημερίδας-website Real News, είναι ακόμη μια προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουν συμβεί αρκετές δυστυχώς, όπως η βομβιστική επίθεση στα γραφεία της “Καθημερινής” το 2018. Πρόκειται για φασιστικές ενέργειες που θυμίζουν μαφιόζικες πρακτικές από ακραίους κακοποιούς που εχθρεύονται τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Στόχο έχουν να “πνίξουν” την ελευθεροτυπία και τη δημοσιογραφία με τις φλόγες τους και να της “κόψουν την ανάσα” με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα. Ανθρώπους εργαζόμενους στην ενημέρωση για την ενημέρωση.

Η δύναμη του λόγου, της διαφωνίας, των επιχειρημάτων είναι τεράστια, ειδικά στην εποχή μας που το “όπλο” του διαδικτύου είναι πολύ ισχυρό. Δεν δολοφονεί, μα μπορεί να αλλάξει συνειδήσεις με τη σωστή χρήση του, να διορθώσει, να δώσει τη σωστή πληροφορία και να δώσει την αλήθεια κόντρα στην παραπληροφόρηση.

Αυτό βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο Twitter και σε άλλες πλατφόρμες social media. Έχουμε μάθει πολλές αλήθειες που ίσως να μην τις μαθαίναμε και μετά ακολούθησαν και τα κανάλια και οι εφημερίδες αναπαράγοντας την είδηση. Ξέρουμε να διαχωρίζουμε τα trolls της προπαγάνδας και σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό καθεστώς όλοι μπορούμε να έχουμε την άποψή μας.

Όταν προσπαθείς να “κάψεις” συθέμελα τη διαφορετική άποψη και όχι να τη συζητήσεις τότε ανήκεις στην κατηγορία των φασιστών, των κακοποιών που έχουν ταχθεί σε μια πλευρά και πολεμούν με αληθινά όπλα, όπως γκαζάκια, την αντίθετη γνώμη.

Εξάλλου, είναι νωπές οι μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι στις 7 Ιανουάριου του 2015, όπου στοίχησε τη ζωή 12 ανθρώπων.

Σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα οφείλει να καταδικάσει την εμπρηστική επίθεση στον Real και να στηρίξεις ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενούς του.

Δείτε ακόμη:

Φωτογραφία: Intime

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;