Το hip hop επέστρεψε: Οι Βήτα Πεις έβαλαν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ, λίγες ημέρες μετά τον ΛΕΞ (VIDS)
Ο κόσμος και ειδικά η νέα γενιά αγκαλιάζει την underground hip hop σκηνή.

Οι Βήτα Πεις γιόρτασαν τα 20 χρόνια πορείας τους στη hip hop σκηνή με την 100η, επετειακή τους συναυλία στο κλειστό του ΟΑΚΑ, “Νίκος Γκάλης”.

Περίπου 13.000 με 15.000 κόσμου συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο, οπού η ομάδα είναι μια, οι Βήτα Πεις, όπως λένε και οι οπαδοί τους. Τα καπνογόνα πήρανε φωτιά στην έναρξη, αλλά και κατά τη διάρκεια του live τους και θύμισαν τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε στο γήπεδο του Πανιωνίου, στη Νέα Σμύρνη, όταν ο ΛΕΞ κατέλαβε την Αθήνα που τον αποθέωσε, με μια λαοθάλασσα περίπου 25.000 ανθρώπων που δημιούργησαν μαζί με τον ΛΕΞαρο μια ατμόσφαιρα που θα έγραψε ιστορία και θα μνημονεύεται για πάντα.

Κάτι αντίστοιχο, έγινε και στο ΟΑΚΑ, με τους Βήτα Πεις να παίρνουν τη σκυτάλη από το Βόρειο Αστέρι και να γιορτάζουν με τους οπαδούς τους τα 20 χρόνια δημιουργίας και δυναμικής παρουσίας στο rap game.

Η συναυλία της παρέας από την Αθήνα, αρχικά ήταν να γίνει έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, ωστόσο η πρόγνωση για κακοκαιρία και υπό τον φόβο να χρειαστεί να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο κλειστό.

Οι Βήτα Πεις είχαν όμως και φίλους τους που τους σαπόρταραν on stage. Επίλεκτοι, 12ος πίθηκος, Μικρός Κλέφτης, Εισβολέας, Εθισμός, Immune, Dani Gambino, Stylmo, Κάνων, Phyrosun, Ricta, NTM και άλλοι.

Οι άκρως επιτυχημένες συναυλίες των ΛΕΞ και Βήτα Πεις δείχνουν πως το hip hop επέστρεψε με άρωμα από τα ωραία χρόνια της άνθισής του. Δείχνει ότι η νεολαία επαναστατεί μέσα από μουσικά δρώμενα που μιλάνε από τον δρόμο, για τον δρόμο και τα όσα ζει ο καθένας της διπλανής πόρτας.

2 συγκροτήματα που τα έκαναν όλα μόνοι τους από τότε, στις αρχές του 2000. Από Αθήνα οι Βήτα Πεις και από Θεσσαλονίκη τα Βόρεια Αστέρια. Και τώρα ο ΛΕΞ στο σόλο του. Χωρίς προώθηση από τα συστημικά Μέσα, χωρίς καμία αβάντα. Μόνο με τη δύναμη του λαού τους. Μιλώντας μόνο στη σκηνή, “φτύνοντας” τις ρήμες τους που αγγίζουν τόσο πολύ κόσμο και χιλιάδες νέους, αλλά και κάθε λογής ηλικίας που εκφράζονται από τους ράπερς αυτούς.

Δεν είναι μια χαραμάδα ελπίδας. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι το hip hop επέστρεψε. Μιλά για τα καθημερινά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να επηρεαστεί από τη μάστιγα του political correct και του σεχταρισμού. Να μιλά χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Δείχνει ότι η μουσική πρέπει να ενώνει, όχι να διαχωρίζει τον απλό κόσμο. Ότι δεν πρέπει να αναπαράγει ή να δημιουργεί στεγανά και συμπλέγματα μεταξύ των ανθρώπων του μεροκάματου.

Rest in peace Killah P, Mad Clip, ΔΠΘ. 

Δείτε μερικά βίντεο από την ιστορική συναυλία των Βήτα Πεις

Δες ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2