Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και πάλι υποχρεωτικές οι μάσκες
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για τη νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού το πρωί της Τρίτης, 5 Ιουλίου, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι ειδικοί δεν έχουν πει ότι καταργείται η μάσκα αλλά το πρόστιμο. Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε:

«Διαπιστώνουμε ότι η μάσκα δεν χρησιμοποιείται όπως θα έπρεπε με το αποτέλεσμα να είναι να έχουμε αυτή τη διασπορά»

Ενώ, πρόσθεσε ότι είναι στο χέρι των πολιτών να αναστρέψουν την εικόνα, φορώντας μάσκα. Μάλιστα, επισήμανε:

«Είναι και λίγο προφανές… Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δεν φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα»

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες, ο κ. Εξαδάκτυλος ήταν σαφής:

«Νομίζω ναι.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δεν θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών, που έχουμε δει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου μεγέθους με εμάς να φτάνουν σε ένα σημείο που δεν θέλουμε στη χώρα μας»

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε:

«Είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν, διότι αυτός βγαίνει από τη δραστηριότητά του για ένα χρονικό διάστημα που σημαίνει ότι άλλοι θα πρέπει να εργαστούν και καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει και οικονομικές επιπτώσεις που είναι πολύ σοβαρές»

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;