Πάλι καλά που δεν ξέρω τι θέλω
Ένα κείμενο για όλους όσους είναι ελεύθεροι να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν...

Χτυπάει το κινητό σου. Αυτός ο ήχος ο χαρακτηριστικός ότι έχεις ειδοποίηση. Ανοίγεις τα social και βλέπεις τα νέα από παλιούς σου συμμαθητές και φίλους. Ένας διαφημίζει την καινούργια του επιχείρηση, ένας άλλος βρίσκεται σε ρομαντικό ραντεβού με τη σχέση του και μία άλλη γυρνάει κρουαζιέρα όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Αρχικά χαμογελάς βλέποντάς τα όλα αυτά, ίσως να σκεφτείς και ένα «Μπράβο τους» για το πού έχουν φτάσει στη ζωή τους και το τι έχουν πετύχει.

Δεν αργεί όμως να ακουστεί και μια άλλη φωνή, αυτή που θα σου πει : «Και εσύ; Εσύ τι κάνεις; Πού πηγαίνει η δική σου ζωή; Οι υπόλοιποι ωριμάζουν και εσύ μένεις στάσιμος, εσύ απλά μεγαλώνεις, σωστά;». Και περιμένεις όλο τον αρνητισμό να σε χτυπήσει μετωπικά.

Ε, λοιπόν, μην πανικοβάλλεσαι. Βάλε την φωνή αυτή στο mute και λάβε δράση, μιας και είσαι στο καλύτερο σημείο για να πράξεις. Αν δεν έχεις κατασταλάξει ακόμα στο τι σε παθιάζει στη ζωή σου, δεν είσαι από τους ξεχασμένους της μοίρας, αλλά από τους τυχερούς. Ναι καλά διάβασες, τους τυχερούς, αυτούς που είναι ελεύθεροι να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν. Αν δεν έχεις βρει τι θέλεις να κάνεις, αν ξεκινάς από το μηδέν, τότε είσαι ένας λευκός καμβάς έτοιμος να γεμίσει με οποιοδήποτε χρώμα και σχήμα θελήσεις εσύ να του δώσεις.

Εφόσον, δεν γνωρίζεις τι σε παθιάζει και τι σε κάνει να ανατριχιάζεις μόνο στη σκέψη του, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το ανακαλύψεις:

ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Τόσο απλό και τόσο προκλητικό. Ο μόνος τρόπος για να βρεις το πάθος σου είναι να το ψάξεις.

Σκέψου: Τι έχεις κάνει στο παρελθόν και έκανε τα μάτια σου να λάμπουν και την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή; Τι ήταν αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις ή απλά σου φαινόταν να έχει κάποιο ενδιαφέρον και δεν το έκανες ποτέ σου;

Βρήκες κάτι; Ωραία λοιπόν, ξεκίνα από εκεί.

Δεν βρήκες κάτι; Βρες τώρα, ψάξε στο ίντερνετ, διάβασε σε βιβλία, ρώτα γνωστούς και αγνώστους ποιο είναι το δικό τους πάθος και δοκίμασε ό,τι έχουν να σου προσφέρουν. Δοκίμασε ό,τι σου κάνει κλικ, και προπάντων ακολούθησε το ένστικτό σου, διότι είναι στενά συνδεδεμένο με το πάθος σου.

Έτσι θα οδηγήσεις εσύ, και κανένας άλλος, τον εαυτό σου σε αυτό που αναζητάς. Μην σταματήσεις μέχρι να το βρεις, μην φοβηθείς να ξεφτιλιστείς και μην φοβηθείς να αφήσεις ένα αντικείμενο για να ασχοληθείς με κάτι άλλο, εσύ διαλέγεις το τι θα κάνεις και πότε θα το κάνεις.

Γιατί; Επειδή εσύ είσαι αυτός που αναζητά τι έχει να του προσφέρει η ζωή.

If you want to be a grocer, or a general, or a politician, or a judge, you will invariably become it; that is your punishment. If you never know what you want to be, if you live what some might call the dynamic life but what I will call the artistic life, if each day you are unsure of who you are and what you know you will never become anything, and that is your reward.

~Oscar Wilde

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 8 
 1