Τέλος εποχής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Μετονομάστηκε σε Hellenic Train
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από σήμερα Παρασκευή (1/7) μετονομάζεται σε Hellenic Train. Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της εταιρείας έκαναν λόγο για μια νέα εποχή.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από σήμερα Παρασκευή (1/7) μετονομάζεται σε Hellenic Train. Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες της εταιρείας έκαναν λόγο για μια νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, με γρήγορα τρένα, άνετα και ασφαλή ταξίδια και ψηφιακές τεχνολογίες.

«Πρέπει να κάνουμε το τρένο στην Ελλάδα να είναι ένα πραγματικά ανταγωνιστικό μέσο και η χώρα να αποκτήσει τον σιδηρόδρομο που τις αξίζει γιατί τα τελευταία χρόνια είχε μείνει πίσω», δήλωσε ο υπουργός υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ονόματος.

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει τις σιδηροδρομικές μεταφορές, επενδύοντας πάνω από 4,5 δισ. σε έργα, γιατί ο σιδηρόδρομος είναι «στην καρδιά της πράσινης μετάβασης». Παράλληλα επεσήμανε ότι η χώρα μας μπορεί να αναδειχθεί σε «μεγάλο κόμβο» υποδομών και μεταφορών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι αυτή αναπτύσσεται καθημερινά και σε τομείς όπως η ενέργεια. Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτριο Καποτόρτο αναφέρθηκε στη δρομολόγηση των νέων τρένων ETR μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που αναπτύσσουν ταχύτητες μέχρι και 200 χλμ./ώρα και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα αυτά θα αποκτήσουν όλες τις ψηφιακές τεχνολογίες που θα κάνουν την διαδρομή πιο άνετη για τον επιβάτη. Επίσης, ανακοίνωσε ότι σύντομα η Hellenic Τrain θα θέσει σε λειτουργία και άλλες σιδηροδρομικές γραμμές στη χώρα για λόγους ιστορικούς αλλά και πολιτιστικούς.

 

Πηγή Φωτογραφιών: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;