Πότε πληρώνεται το Power Pass
Δόθηκε και επίσημα παράταση στο power pass - Μέχρι πότε οι αιτήσεις - Πότε πληρώνεται η επιδότηση ρεύματος

Πήρε και επίσημα ΦΕΚ η απόφαση να δοθεί παράταση στις αιτήσεις για το Power Pass. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 5 Ιουλίου 2022, θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πριν δυο ημέρες, έγινε γνωστή η ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις για την εν λόγω επιδότηση.

Τα ποσά αρχίζουν από 18 και φτάνουν έως και τα 600 ευρώ.

Ωστόσο, για να διεκδικήσει κανείς αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να υποβάλει όχι μόνο άμεσα την αίτησή του, αλλά και να δείξει ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε βήμα της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Πότε πληρώνεται το Power Pass

Σήμερα, με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, η παράταση αυτή δίνεται και επίσημα και για όσες ημέρες παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, θα διενεργείται προέλεγχος και θα αποστέλλονται ειδοποιήσεις στους πολίτες για τυχόν διορθώσεις (μη υπαρκτή παροχή, λανθασμένη κατηγορία λογαριασμού κ.λπ.).

Ουσιαστικά, η παράταση έως τις 05/07, οπότε και κλείνει η πλατφόρμα, επιφέρει όπως είναι λογικό καθυστέρηση της επιστροφής των χρημάτων στους δικαιούχους.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και αμέσως θα αρχίσει η πληρωμή.

Η παράταση αποφασίστηκε λόγω του όγκου των αιτήσεων αλλά και των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν, καθώς πολλοί δικαιούχοι που υπέβαλαν την αίτηση για το power pass και η οποία βρισκόταν ήδη στο στάδιο της εκκαθάρισης, υπέβαλαν μεταγενέστερα τη φορολογική δήλωση του Φ.Ε. 2021 χωρίς καμία αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του power pass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή».

Μετά το αλαλούμ που παρατηρήθηκε στις αιτήσεις για το power pass, από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με το επίδομα ρεύματος.

Όπως σημειώνεται, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες που αναφέρεται ότι παρατηρήθηκαν στη λειτουργία της πλατφόρμας power pass, διευκρινίζεται ότι:

Πολίτες, οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου τη δήλωση του power pass μόνο στις περιπτώσεις που άλλαξαν τη διεύθυνση κατοικίας τους στη φορολογική δήλωση και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στο power pass.

Όπως τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες, η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να προηγηθεί της αίτησης για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Οι δικαιούχοι για power pass

Η οικονομική αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

  • είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Πώς γίνεται η υποβολή αίτησης

Υπενθυμίζονται οι οδηγίες για την υποβολή της αίτηση για το Power Pass στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr είναι οι εξής:

1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.

2. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.

Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί: A. είτε να τα επιβεβαιώσει, B. είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας “Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass” (https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia).

Συγκεκριμένα, ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο ο πολίτης επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.

Πατώντας “Υποβολή”, ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Αιγάλεω

1

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 17 
 4 
 1 
 3