Πανελλήνιες 2022: Σε ποια μαθήματα είναι χαμηλές οι επιδόσεις των υποψηφίων
Πανελλήνιες 2022: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής - Διχάζουν τα πρώτα πορίσματα για τις επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2022 φαίνεται να αναδεικνύονται στον μεγάλο ρυθμιστή της φετινής εξεταστικής διαδικασίας για τα ΑΕΙ, καθώς ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας τους «ρίχνει» τους υποψηφίους του 4ου Επιστημονικού Πεδίου Οικονομικών Σπουδών και Σπουδών Πληροφορικής, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και εκείνους του 2ου Επιστημονικού Πεδίου Θετικών Επιστημών.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» και τη Μάρνυ Παπαματθαίου, βαθμολογητές κάνουν λόγο ακόμα και για ιστορικό χαμηλό στο συγκεκριμένο μάθημα, με το ποσοστό όσων έγραψαν κάτω από 10 να φτάνει το 80%-85 στο 4ο Πεδίο και το 60%-65 συνολικά.

Πτώση στις βάσεις 2022

Πανελλήνιες 2022 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σε ό,τι αφορά τις βάσεις 2022, αυτές αναμένεται να κινηθούν πτωτικά, όπως και οι βαθμοί των υποψηφίων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Συνολικά, αναμένεται πτώση των βάσεων για τα ΑΕΙ, η οποία θα καταγραφεί κυρίως στο 4ο πεδίο.

Από την εικόνα αυτή φαίνεται ότι γλιτώνει μόνο το 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας με μικρές αυξομειώσεις.

Τα μαθήματα αποτυχίας και επιτυχίας

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας αναφέρουν:

Νεοελληνική Γλώσσα: Οι επιδόσεις των υποψηφίων φέτος θα είναι λίγο καλύτερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Μαθηματικά: Αναμένεται ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

Φυσική: Αναμένεται να καταγραφούν γραπτά με βαθμολογίες γύρω ή και κάτω από τη βάση σε ποσοστό 50%.

Χημεία: Οι επιδόσεις αναμένεται να είναι καλύτερες από πέρυσι, ωστόσο θα έχει αυξημένο αριθμό γραπτών κάτω από τη βάση σε σχέση με εκείνα του προηγούμενου έτους.

Βιολογία: Φέτος τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από πέρυσι, άρα και οι επιδόσεις των υποψηφίων θα είναι χαμηλότερες. Οι εκτιμήσεις δείχνουν συνωστισμό στις βαθμολογίες μεταξύ 45-70 στην κλίμακα του 100.

Αρχαία Ελληνικά: Φέτος τα θέματα ήτ5αν πολύ απαιτητικά και αυτό οδηγεί σε πτώση των υψηλών βαθμολογιών. Οι αριστούχοι αναμένεται να είναι αισθητά λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι και οι αποτυχόντες πολύ περισσότεροι.

Λατινικά: Οι βαθμολογίες αναμένεται να είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περυσινές αλλά αντίστοιχες με αυτές της τελευταίας χρονιάς εξέτασης των Λατινικών.

Πανελλήνιες 2022, αποτελέσματα και βάσεις μόνο στο neolaia.gr!

Το neolaia.gr είναι δίπλα στους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, δημοσιεύοντας προτεινόμενα θέματα πολύ πριν την έναρξη των Πανελληνίων, αλλά και τα θέματα που «έπεσαν» στις εξετάσεις, τις απαντήσεις και τους σχολιασμούς τους. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022, τις βάσεις εισαγωγής 2022, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και επικαιροποιημένες εξελίξεις για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 2 
 0 
  
 1