Eurovision 2022: Οι συντάκτες του neolaia.gr γράφουν για τους νικητές της καρδιάς τους
Eurovision 2022: Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε και η συντακτική ομάδα του neolaia.gr γράφει για τις αγαπημένες της φετινές συμμετοχές, που διεκδικούν τη νίκη.

Η αγωνία για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 φτάνει στο τέλος της. Απόψε, Σάββατο στις 22:00, στο Pala Olimpico, στο Τορίνο, οι 25 χώρες θα ξεκινήσουν να ανεβαίνουν στη σκηνή για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Είτε τον αγαπάς είτε δεν τρελαίνεσαι κιόλας, ο διαγωνισμός της Eurovision είναι κάτι σαν τα Χριστούγεννα. Έρχεται μια φορά τον χρόνο, ασχολούμαστε μαζί της 1-2 βδομάδες, κάποιοι την ΥΠΕΡΛΑΤΡΕΥΟΥΝ, ενώ άλλοι κάνουν απλώς υπομονή για να περάσει. Όλοι, όμως, έχουμε νιώσει τον «παλμό» της τουλάχιστον μία φορά.

Κι επειδή εμείς στο neolaia.gr, ανυπομονούμε για τον αποψινό τελικό, ακούσαμε τα τραγούδια των φετινών συμμετοχών, είδαμε τις χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς της εβδομάδας και παραθέτουμε, στο παρόν κείμενο, τους νικητές της καρδιάς μας.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές της φετινής Eurovision που «κέρδισαν» τη συντακτική ομάδα του neolaia.gr.

Μιχάλης Οικονομάκος

Eurovision 2022 και εύχομαι η Αμάντα να φέρει μια υψηλή θέση για την Ελλάδα. Η προσωπική μου βαθμολογία έχει ως εξής:

1 point: Γερμανία
2 point: Πολωνία
3 point: Μολδαβία
4 point: Ελλάδα
5 point: Βέλγιο
6 point: Εσθονία
7 point: Γαλλία
8 point: Ρουμανία
10 point: Ουκρανία
12 point: Ισπανία

Μου αρέσει πολύ η Chanel Terrero, θα ήθελα να κερδίσει όμως η Ουκρανία. Προγνωστικά, όμως, δεν μπορώ να κάνω γιατί είναι ο διαγωνισμός των εκπλήξεων.

*Στην κατάταξη του Μιχάλη δεν υπάρχουν το 9 και το 11, γιατί επέλεξε να δώσει βαθμολογίες, όπως ακριβώς γίνεται και στον τελικό. Το ντουζ πουά του Μιχάλη, λοιπόν, πάει στην Ισπανία!

Αύρα Μπακούρου

Φέτος η αλήθεια είναι ότι οι συμμετοχές της Eurovision δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα. Όμως παρακολουθώντας τον Β’ Ημιτελικό, ανακάλυψα μία συμμετοχή που με ξάφνιασε ιδιαίτερα, όπως και πολύ κόσμο. Μιλάω για τη Σερβία με την Konstrakta και τον «In Corpore Sano». Αρχικά το ότι μπήκα στη διαδικασία να μάθω τι σημαίνουν οι στίχοι του κομματιού είναι ένα μεγάλο plus. Πάντα πίστευα ότι η μαγεία του θεσμού κρύβεται πίσω από τα πολιτιστικά στοιχεία.

Το νόημα των στίχων βέβαια με ενθουσίασε ακόμη περισσότερο, καθώς αποτελούν μία διαμαρτυρία για τα πρότυπα ομορφιάς και την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών από το σύστημα υγείας της Σερβίας. Όσο για την live εμφάνιση, μαγική! Μιλάμε για μία performance με παλμό, ρυθμό και ευρηματικά στοιχεία στη σκηνοθεσία. Η Konstrakta μας απέδειξε ότι στη Eurovision υπάρχει ακόμη θέση για διαμαρτυρία, διαφορετικότητα ως προς τη μουσική σύνθεση και προτάσεις που ξεφεύγουν από τα κλισέ. Από εμένα 12 βαθμοί!

Κοραλία Ξεπαπαδέα

Οι -αγνώστου ταυτότητας- κίτρινοι «λύκοι» της Νορβηγικής συμμετοχής είναι κάτι σαν τον comedy relief χαρακτήρα κάθε ταινίας με.. μέτριες προσδοκίες. Ο λόγος για τους Subwoolfer, με τα κίτρινα κοστούμια και τα ψευδώνυμα Keit και Jim, ένα νορβηγικό ντουέτο της ποπ που συγκροτήθηκε το 2021.

Γιατί τους θέλουμε στην τελική πεντάδα της φετινής Eurovision:

  • Γιατί το τραγούδι «Give That Wolf a Banana» είναι… καλύτερο από πολλές άλλες συμμετοχές, είναι ανεβαστικό, χορευτικό και ανάλαφρο.
  • Για το μυστήριο γύρω από την ταυτότητά τους – δεν έχουν βγάλει άχνα δημοσίως.
  • Γιατί, αν όντως ξεκίνησαν την καριέρα τους πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια στη Σελήνη, θέλουμε επειγόντως να μάθουμε ποια άλλα συγκροτήματα θεωρούνται επιτυχημένα σε δια-γαλαξιακό επίπεδο.
  • Γιατί το τραγούδι, οι στίχοι και η όλη σκηνική παρουσία τους είναι… τρολ και χιουμοριστική. Τη στιγμή που τα περισσότερα τραγούδια επενδύουν στην αγάπη, τη θετικότητα και άλλα κοινωνικά μηνύματα, εκείνοι απαντάνε με… Κοκκινοσκουφίτσα: «δώσε σε έναν πεινασμένο λύκο μια μπανάνα για να μην φάει τη γιαγιά σου».

Τα προγνωστικά των στοιχηματικών εταιριών τοποθετούν τους Νορβηγούς «λύκους» στην 9η θέση του φετινού τελικού. Εγώ θα τους έβαζα ένα 10ρι γιατί το 12 είναι του Θεού.

Μαριάνθη Δόβρη

Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Μολδαβία, Ελλάδα και Λιθουανία είναι οι χώρες που με κέρδισαν. Το ντουζ πουά θα το έδινα πιθανότατα στη Σερβία, γιατί θεωρώ ότι έχει το πιο ευφυές performance και τραγουδάει στα σερβικά, μεταφράζοντας μόνο τόσα όσα χρειάζεται το κοινό για να καταλάβει το νόημα (και να ψάξει στη συνέχεια τους στίχους). Το 10ρι μου πηγαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί έχει φωνάρα και πρόκειται για ένα τραγούδι που θα ήταν επιτυχημένο ακόμη και αν ο Sam Ryden απλώς το ανέβαζε στο YouTube.

Το 8ρι μου πηγαίνει στην Αυστραλία και τον Sheldon Riley, καθώς τυχαίνει να τον θαυμάζω πριν τη συμμετοχή του στη Eurovision. Ομολογώ πως έχω δει και ωραιότερες εμφανίσεις του, αλλά οι στίχοι είναι δικοί του και νομίζω πως ακριβώς επειδή είναι βιωματικοί, ίσως είναι και ο μόνος που το ένιωσε τόσο. Το 7ρι το δίνω στη Μολδαβία γιατί είναι το μόνο φετινό τραγούδι που συνοψίζει αυτό που όλοι και όλες σκεφτόμαστε όταν λέμε Eurovision.

Το 6ρι μου πάει στην Αμάντα Γεωργιάδη και την Ελλάδα μας όχι επειδή είμαι Ελληνίδα, αλλά επειδή έχει φωνάρα, ωραίους στίχους και πανέμορφη σκηνική παρουσία. Τέλος, το 5ρι μου πάει στη Λιθουανία με ένα τραγούδι που είναι απλώς μέτριο.

*Θα προσθέσω το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το 12ρι μου έχει ήδη μπει.

Κωνσταντίνος Δεσποτάκης

Κάθε χρόνο η Eurovision μου φαίνεται όλο και πιο αδιάφορη. Όταν πλησιάζει ο διαγωνισμός ψάχνω να βρω κομμάτια που να μου αρέσουν και να ξεχωρίζουν και βρίσκω δύο- τρία… το πολύ. Η φετινή διοργάνωση, πιστεύω, ότι είναι από τις πιο μέτριες με τα τραγούδια και τις συμμετοχές να μοιάζουν είτε μεταξύ τους, είτε με συμμετοχές προηγούμενων ετών. Και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για να ξεχωρίσεις ένα τραγούδι.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια μου αρέσει πάρα πολύ το τραγούδι που έχουμε στείλει και θεωρώ ότι αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση. Η Αμάντα Γεωργιάδη συνδυάζει κάτι από Lorde (εποχές «Royals» και «Melodrama») με το απόλυτο σύγχρονο της Billie Eilish. Από εμένα είναι «ναι» και της αξίζει μία θέση στην πεντάδα… για να μην πω τριάδα.

Επίσης, η Ανδρομάχη και η Κύπρος αδικήθηκαν που δεν πέρασε στον τελικό, μετά από έναν ημιτελικό που έπρεπε να πίνεις καφέ για να μην κοιμηθείς. Ήταν ένα από τα τραγούδια που ξεχώριζαν σε αυτόν τον ημιτελικό και θα χορευτεί πολύ το καλοκαίρι, αλλά c’ est la vie…

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζω την Ισπανία (που το live της θεωρώ θα το απογειώσει), Τσεχία (ναι μου αρέσει) και Ιταλία. Και αν πρέπει να με πιέσετε για μία πεντάδα θα βάλω τη Σουηδία… Αναγκαστικά. Δεν έχω κάτι με το τραγούδι που είναι οκέι, αλλά αυτό που η Σουηδία πάντα πρέπει να μπει μέσα στην δεκάδα και σε υψηλές θέσεις χωρίς να το αξίζει… Συγγνώμη, αλλά δεν μου κάθεται καλά.

Λοιπόν, σας αφήνω τώρα γιατί έχω κλείσει εισιτήρια για Ιταλία για να πάω να ψηφίζω από εκεί συνεχόμενα Αμάντα και «Die Together»!

*Ήρθε η ώρα να ακουστεί ξανά το «Die Together» γιατί είμαστε και στην Ελλάδα και υποστηρίζουμε τις συμμετοχές μας στη Eurovision.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;