Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι U2 έκαναν συναυλία σε σταθμό του μετρό του Κιέβου
Ο Bono και ο The Edge από τους U2 έκαναν μία ευχάριστη έκπληξη σε πολίτες σε έναν σταθμό του μετρό στο Κίεβο όταν διοργάνωσαν μία μικρή συναυλία και, ενώ, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Καθώς, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, αρκετοί είναι οι διάσημοι που έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους προς τον ουκρανικό λαό. Άλλοι έμπρακτα μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης ή ανοίγοντας τα σπίτια τους σε πρόσφυγες, ενώ, άλλοι έχουν βρεθεί οι ίδιοι στην εμπόλεμη ζώνη. Αυτό έκανε και ο Bono και ο The Edge από τους U2.

Οι δύο τους πραγματοποίησαν μια συναυλία σε σταθμό του μετρό του Κιέβου την Κυριακή, σε μια «επίδειξη αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό».

Οι δυο τους ερμήνευσαν το κλασικό «Stand By Me» του Ben E. King, μαζί με έναν Ουκρανό στρατιώτη. Ο frontman των U2 ερμήνευσε, επίσης, κλασικά τραγούδια, όπως τα «Sunday Bloody Sunday», «Desire» και «With or Without You». Σε δηλώσεις του ο Bono είπε:

«Οι άνθρωποι στην Ουκρανία δεν αγωνίζεστε μόνο για τη δική σας ελευθερία, εσείς παλεύετε για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία»

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στις ταραχές που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν στη γενέτειρά του, την Ιρλανδία, και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα απέναντι σε έναν πολύ ισχυρότερο γείτονα. Και πρόσθεσε:

«Προσευχόμαστε να μπορέσετε κι εσείς σύντομα να χαρείτε ένα μέρος αυτής της ειρήνης»

Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του Bono σε σταθμό του μετρό του Κιέβου, έγινε ενώ στην ουκρανική πρωτεύουσα ηχούσαν οι σειρήνες και στις ανατολικές περιοχές της χώρας συνεχίζονταν οι μάχες. Ο frontman των U2 συχνά χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του και ενώνει τη φωνή του για την υπεράσπιση διαφόρων σκοπών, από την καταπολέμηση της φτώχειας μέχρι το AIDS.

Ο ίδιος είπε στο πλήθος που τον παρακολουθούσε:

«Απόψε, 8 Μαΐου, τα πυρά θα αντηχήσουν στον ουκρανικό ουρανό αλλά επιτέλους θα είστε ελεύθεροι. Μπορούν να πάρουν τη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν πάρουν την υπερηφάνεια σας»

Ανάμεσα στους περίπου 100 θεατές στον σταθμό Χρεστσάτικ ήταν και αρκετά μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Όπως είπε ένας εθελοντής στρατιώτης:

«Είναι ωραίο το συναίσθημα, αυτό είναι όλο»

Πριν από τη συναυλία, ο 36χρονος καθηγητής πανεπιστημίου, Αλέσια Μπεσμερτνά, δήλωσε:

«Αισθάνομαι παράξενα, σαν να ήμουν παιδί της πρώτης δημοτικού»

Σε ένα tweet, ο τραγουδιστής είπε αργότερα ότι προσκλήθηκε στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα από τον ίδιο τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;