Ο Bono συνεργάζεται με street art καλλιτέχνες για μία εκστρατεία για το AIDS

Από neolaia.gr Team 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Bono ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με street art καλλιτέχνες για μία διαφορετική εκστρατεία για το AIDS.

Οι U2, και ιδιαίτερα ο frontman τους, Bono, έχουν δείξει ότι ασχολούνται με κοινωνικά προβλήματα και προσπαθούν να τα κάνουν πιο γνωστά στο ευρύτερο κοινό. Έτσι, ο Bono ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με street art καλλιτέχνες για να υποστηρίξει μια νέα εκστρατεία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για τον αγώνα κατά του AIDS.

Ο διάσημος τραγουδιστής έχει ιδρύσει έναν παγκόσμιο φιλανθρωπικό οργανισμό κατά του AIDS. Ο οργανισμός αυτός έχει το όνομα Red. Ο οργανισμός αυτός έχει αναθέσει σε 17 καλλιτέχνες να δημιουργήσουν σχετικά έργα που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένες τοποθεσίες στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο και τη Λυών.

Ο Bono δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Οι street art καλλιτέχνες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου στον αγώνα κατά του AIDS από τότε που εμφανίστηκε ο ιός HIV τη δεκαετία του ’80. Υπήρξε μεγάλη πρόοδος, μεγαλύτερη απ’ ό,τι προέβλεψαν πολλοί ειδικοί, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετή για να βάλουμε τις σειρήνες να ξεκουραστούν. Οι γυναίκες εξακολουθούν να φέρουν το βάρος της ασθένειας αυτής και κάθε εβδομάδα 6.000 από αυτές μολύνονται άσκοπα. Θα έλεγα ότι είναι θέμα επείγουσας ανάγκης.»

Μάλιστα, ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχει στην εκστρατεία είναι ο Shepard Fairey. Ο καλλιτέχνης έγινε γνωστός από τη δημιουργία της θρυλικής, πλέον, εικόνας Ελπίδα (Hope) του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Δες ακόμα: Bono προς Μέρκελ: «Μας γ…ησε η Τρόικα»

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ