Eurovsion 2022: Οι μεγάλες συμμαχίες του διαγωνισμού - Οι χώρες που ανταλλάσσουν 12άρια
Οι συμμαχίες και οι χώρες που ανταλλάσσουν ψήφους στη Eurovision.

Καθώς η Eurovision 2022 είναι, μόλις, μία εβδομάδα μακριά, κοιτάμε λίγο τις «συμμαχίες» των ψηφοφοριών και πώς αναμένεται να αλλάξουν φέτος. Οι ανταλλαγή ψήφων ανάμεσα σε γειτονικές ή φιλικές χώρες έχει απασχολήσει έντονα την EBU, όμως, δε φαίνεται να αλλάζει σύντομα.

Η ψηφοφορία της Eurovision χαρακτηρίζεται από πάντα για τις ανταλλαγές ψήφους ανάμεσα στις συμμαχίες. Οι συμμαχίες αυτές γίνονται για γεωγραφικούς και πολιτικούς κυρίους λόγους. Η EBU έχει προσπαθήσει να αλλάξει τις συμμαχίες αυτές μοιράζοντας τις χώρες σε διαφορετικούς ημιτελικούς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Eurovision Song Contest Database υπάρχουν πέντε γκρουπ που αλλάζουν συνεχώς ψήφους μεταξύ τους στη διοργάνωση. Αυτά είναι:

  • το Ανατολικό (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Τσεχία, Εσθονία, Γεωργία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουκρανία και Ρωσία)
  • το Βαλκανικό (Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία)
  • το Ιβηρικό (Ανδόρρα, Πορτογαλία, Ισπανία)
  • το Δυτικό (Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο)
  • το Σκανδιναβικό (Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ισλανδία, Νορβηγία και Σουηδία).

Μέσα σε αυτά τα επιμέρους γκρουπ υπάρχουν γκρουπ δυναμικότητας. Δηλαδή, κάποιες χώρες δίνουν τα 12άρια τους η μία στην άλλη, όπως για παράδειγμα η χώρα μας με την Κύπρο, η Μολδαβία με τη Ρουμανία, ή η Λευκορωσία με τη Ρωσία. Από την άλλη, υπάρχουν και χώρες που δέχονται τα περισσότερα 12άρια από άλλες. Αυτές είναι η Σουηδία, που συνήθως παίρνει 12άρια από Νορβηγία, Φινλανδία και Δανία (μπορεί και από άλλες Σκανδιναβικές χώρες ανάλογα το τραγούδι, αλλά και η Ρωσία, που παίρνει 12άρια από σχεδόν όλα τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Ωστόσο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αποκλεισμό της πρώτης από τη Eurovision 2022. Μπορεί να δούμε αυτές τις ψήφους να στρέφονται προς την Ουκρανία ή να διαμοιραστούν σε άλλες χώρες.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;