Το «Don’t Look Up» ζωντανεύει: Aκτιβίστρια μάχεται για την κλιματική αλλαγή στον αέρα του «Good Morning Britain»
Ένα βίντεο που συγκρίνει τη συνέντευξη στο «Good Morning Britain» με μία σκηνή από το «Don’t Look Up» κέρδισε 1,5 εκατομμύρια προβολές.

Το “Don’t Look Up” επιστρέφει στην επικαιρότητα μετά από μια συνέντευξη στις 12 Απριλίου στο “Good Morning Britain” μεταξύ του παρουσιαστή Richard Madeley και της ακτιβίστριας Miranda Whelehan που άφησε πολλούς θεατές να ανατριχιάσουν και να δημιουργήσουν συνδέσεις με τη σατιρική ταινία του Adam McKay στο Netflix.

Η Whelehan εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή ειδήσεων για λογαριασμό της ομάδας ακτιβιστών Just Stop Oil, αλλά ο Madeley την αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τρόπο που πολλοί χρήστες των social media βρήκαν «πατρονιστικό» και «μισογυνιστικό».

Η Whelehan ζήτησε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να τερματίσει όλες τις νέες άδειες πετρελαίου, την εξερεύνηση και τη συναίνεση στη Βόρεια Θάλασσα. Ο Madeley της απάντησε υποβαθμίζοντας την ακτιβιστική της δραστηριότητα, λέγοντας: «Αλλά θα δεχόσουν, έτσι δεν είναι, ότι είναι μια πολύ περίπλοκη συζήτηση που πρέπει να γίνει, είναι πολύ περίπλοκο πράγμα. Και αυτό το σλόγκαν «Just Stop Oil» είναι πολύ παιδική χαρά, έτσι δεν είναι; Είναι σαν τη Vicky Pollard, πολύ παιδική».

Ο Madeley φάνηκε να μην έχει εμπιστοσύνη στις πληροφορίες της Whelehan και η σύνδεση με το “Don’t Look Up” φούντωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα θύμισε μια κεντρική σκηνή της ταινίας όπου επιστήμονες που υποδύονται οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζένιφερ Λόρενς, αποτυγχάνουν να κάνουν δύο παρουσιαστές πρωινών ειδήσεων (Κέιτ Μπλάνσετ και Τάιλερ Πέρι) να πάρουν στα σοβαρά τα επιστημονικά τους ευρήματα για το τέλος του κόσμου.

Ένα βίντεο που συγκρίνει τη συνέντευξη στο «Good Morning Britain» με τη σκηνή από το «Don’t Look Up» κέρδισε 1,5 εκατομμύρια προβολές στο Twitter σε λιγότερο από μία ημέρα.

Η Whelehan δεν είχε δει το «Don’t Look Up» παρά μόνο αφότου η συνέντευξή της στο «Good Morning Britain» έγινε viral. Η ακτιβίστρια έγραψε σε ένα άρθρο της 13ης Απριλίου για τον Guardian: «Τώρα που παρακολούθησα την ταινία, καταλαβαίνω τις αναφορές που κάνουν οι άνθρωποι. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι ξέρουν καλύτερα από τους επικεφαλής επιστήμονες ή ακαδημαϊκούς που μελετούν την κλιματική κρίση για δεκαετίες και αρνούνται να ακούσουν κάτι διαφορετικό. Είναι εσκεμμένη τύφλωση και πρόκειται να μας σκοτώσει».

«Ήθελα να χτυπήσω τον κώδωνα του κινδύνου για την εξερεύνηση πετρελαίου και την κλιματική κρίση, αλλά το «Καλημέρα Βρετανία» απλά δεν ήθελε να ακούσει», έγραψε επίσης η Whelehan, προσθέτοντας αργότερα στο άρθρο, «όταν τελείωσε η συνέντευξη, προσπάθησα να μιλήσω περισσότερα στους Ranvir Singh και Madeley για να καταλάβουν πόσο σοβαρό είναι το θέμα. Ο Madeley μου είπε απλώς να κάνω ησυχία και παρακολούθησα τον παρουσιαστή του καιρού».

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πρακτική Άσκηση

16-05-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;