Έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία για τις δηλώσεις Λουτσέσκου: «Καλύτερα να μην έρθετε με τους οπαδούς σας στη Θεσσαλονίκη»
Λουτσέσκου: Θύελλα αντιδράσεων έχουν προακλέσει οι δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ

Τα επεισόδια στη Μασσαλία ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Μαρσέιγ έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ξεκίνησαν μια ημέρα πριν από τον αγώνα και συνεχίστηκαν λίγο πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης για την προημιτελική φάση του Conference League, με τους Γάλλους να επικρατούν με 2-1 του Δικεφάλου του Βορρά και να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου προχώρησε σε εμπρηστικές δηλώσεις και κατηγορήθηκε για προτροπή βίας, λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, στο Χαριλάου από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αποχωρώντας από το γήπεδο της Μαρσέιγ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για όσα συνέβησαν στη Μασσαλία και δήλωσε προς τους Γάλλους πως «ελπίζω οι οπαδοί σας να γίνουν δεκτοί, όπως εμείς εδώ. Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο και για την Μασσαλία. Καλύτερα οι οπαδοί σας να μην ταξιδέψουν σπίτι μας. Είναι απογοητευτικά τα όσα έγιναν και δίνουν κακή εικόνα για την πόλη της Μασσαλίας. Είναι κρίμα».

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου, ενόχλησαν τον πρόεδρο των Μασσαλών, Πάμπλο Λογκόρια, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στη Γαλλία, έσπευσε να τον συναντήσει προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

Μάλιστα, ο Λογκόρια φέρεται να είπε στον Ρουμάνο προπονητή του ΠΑΟΚ, πως «είναι ανεύθυνος» και ότι οι δηλώσεις του ήταν «απαράδεκτες» τονίζοντας του ότι όλοι θα έπρεπε να σκέφτονται πώς να βοηθήσουν ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση και όχι να επιρρίψουν ευθύνες στους φιλάθλους των δύο ομάδων.

Στη συνέχεια της συζήτησής τους, ο ισχυρός άνδρας της Μαρσέιγ του εξήγησε πως όσοι έχουν βήμα και μιλάνε θα πρέπει να φροντίσουν να αποτελούν παράδειγμα και όχι να προκαλούν αντιδράσεις με τις δηλώσεις τους.

Πρώτο θέμα στο RMC οι δηλώσεις Λουτσέσκου

Γάλλος δημοσιογράφος κατά Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είναι τρελός – Μπορεί η UEFA να τον τιμωρήσει;»

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου προκάλεσαν αίσθηση και πολλά αρνητικά στην Γαλλία.

Ο δημοσιογράφος Ντανιέλ Ριολό του Radio Monte Carlo (RMC) χαρακτήρισε τρελό τον Ραζβάν Λουτσέσκου και μάλιστα αναρωτήθηκε, αν η UEFA μπορεί να τον τιμωρήσει. «Η δήλωση του προπονητή του ΠΑΟΚ είναι τρελή. Ο τύπος είναι τρελός για να λέει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω καν αν η UEFA μπορεί να παρέμβει για να τον τιμωρήσει», είπε.

Οπαδοί της Μαρσέιγ στο Twitter για Λουτσέσκου και το όπλο Σαββίδη: «Καλύτερα να τον αποφύγουμε» (pics)

Μόνο αδιάφορη δεν έχουν αφήσει και την UEFA οι συγκεκριμένες δηλώσεις, καθώς ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο. Δεν αποκλείεται μάλιστα η υπόθεση να φτάσει σύντομα στα κεντρικά της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, καθώς η ευθεία απειλή του Λουτσέσκου, κάνει την ομαλή διεξαγωγή της ρεβάνς ακόμα πιο περίπλοκη, με τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων να μοιάζουν δεδομένα…

Στη Γαλλία πάντως τα social media έχουν πάρει «φωτιά», καθώς όσα είπε ο Ρασβάβ Λουτσέσκου σχολιάζονται non stop από χθες το βράδυ. Μάλιστα, μέσα σε όλα, οι οπαδοί της Μαρσέιγ βάζουν στην υπόθεση και τον Ιβάν Σαββίδη, φέρνοντας στο προσκήνιο την… επίμαχη φωτογραφία από την είσοδο του στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ το 2018…

«Θα ήταν το καλύτερο να αποφύγουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά, πάνω από τη φωτογραφία με τον Σαββίδη…

«Πόσο θρασύς. Οι οπαδοί του δεν σεβάστηκαν τίποτα. Πετούσαν συνεχώς αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Αν θέλει να μιλήσει για βία, ας το κάνει για τους δικούς του οπαδούς», γράφει ένας Γάλλος φίλαθλος της Μαρσέιγ στο twitter.

«Οι χούλιγκαν της ομάδας του ήρθαν με λοστούς και πετούσαν αντικείμενα και γυαλιά στον Παγέτ, αλλά το πρόβλημα είμαστε εμείς;», ρωτάει ένας άλλος.

«Από την άλλη, οι φίλαθλοι σου μαζί με αυτούς της Παρτιζάν ήρθαν και γ@@@@@@ την πόλη μας»…

«Κύριε Λουτσέσκου, οι οπαδοί σου ήρθαν στην πόλη μας μαζί με τους ultras της Παρτιζάν, για τους οποίους δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, με σκοπό το ξύλο. Τι περιμένατε δηλαδή, να σας στρώσουμε κόκκινο χαλί; Πως γίνεται ένας προπονητής να είναι τόσο ανεύθυνος», αναφέρει ένας άλλος φίλαθλος της Μαρσέιγ ο οποίος ζητάει την παρέμβαση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;