Οι σειρές με πρωταγωνιστές αληθινούς απατεώνες που αξίζουν τον χρόνο σου
Αληθινοί απατεώνες που κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αρκετών δημοσιευμάτων και να γίνουν το θέμα μίνι σειρών που θα σε κάνουν να κολλήσεις.

Όλο και περισσότερες είναι οι σειρές που βλέπουμε σε διάφορες πλατφόρμες που έχουν ως κεντρικούς χαρακτήρες και πρωταγωνιστές απατεώνας που κατάφεραν να αναστατώσουν το σύστημα και να ταράξουν τα νερά. Άνθρωποι που είχαν βάλει πολύ υψηλούς στόχους και κατάφεραν να “κοροϊδέψουν” πολυεθνικές, τράπεζες και συνεργάτες.

Σε όλες αυτές τις ιστορίες, ο πρωταγωνιστής είναι ο “κακός” της ιστορίας και εσύ μένεις να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να τα κατάφερε όλα αυτά. Άλλοι κάνοντας σοβαρές απάτες, άλλοι χρησιμοποιώντας ανήθικα μέσα και άλλοι καταφέρνοντας να ξεγλιστρήσουν την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, όλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον ξεπεσμό τους και οι ιστορίες τους έγιναν γνωστές μέσα από άρθρα, ντοκιμαντέρ και εφημερίδες.

Τέτοιες ιστορίες αποτελούν “χρυσό” για μία σειρά που θέλει να κερδίσει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή και να τον κάνει να κολλήσει. Οι πολυεπίπεδοι και πολύπλοκοι χαρακτήρες που παρουσιάζουν σε κάνουν να βλέπεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο και μετά να το προτείνεις σε φίλους σου ή να το συζητάς με την παρέα σου.

Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε όλες τις σειρές που βασίζονται σε ιστορίες με γνωστούς (ή όχι και τόσο) απατεώνες και μπορείς να τις δεις αυτή τη στιγμή!

Inventing Anna

Θα αρχίσω με τη σειρά που θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να μην έχεις δει. Η σειρά – φαινόμενο του Netflix επικεντρώνεται στην αληθινή ιστορία της Anna Delvey (Anna Sorokin) και τα μέσα που χρησιμοποίησε για να καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να δημιουργήσει ένα κέντρο για διάσημους και πλούσιους που να συνδυάζει τέχνη, κύρος και χλιδή. Η κοπέλα, που γεννήθηκε στη Ρωσία και μεγάλωσε στην Γερμανία, κατάφερε να περάσει στην ελίτ της Αμερικής ως μία πλούσια κληρονόμος. Αν και η σειρά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, Julia Garner, αλλά και η απίστευτη ιστορία της Anna θα σε κρατήσουν μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

Dopesick

Ο Richard Sackler κληρονομεί μια ολόκληρη εταιρεία, την Purdue Pharma. Η απάτη του θα μπορούσε να θεωρηθεί η χειρότερη που έχει γίνει ποτέ, καθώς το ναρκωτικό που εμπορευόταν οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο Sackler επέμεινε ότι το OxyContin δεν ήταν εθιστικό, αν και δεν υπήρχε έρευνα που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό του αυτόν. Η σειρά βουτάει στα βάθη στα οποία ο Sackler έβαλε στην αγορά το θανατηφόρο φάρμακο, κερδίζονται για την εταιρεία του δισεκατομμύρια στην πορεία. Στο δράμα αυτό πρωταγωνιστούν οι Michael Keaton, Michael Stuhlbar, Peter Sarsgaard, Kaitlyn Dever, Rosario Dawson και Will Poulter.

Super Pumped: The Battle for Uber

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Υπάρχουν απάτες και απάτες. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Uber, Τράβις Καλανίκ, του οποίου η άνοδος και η πτώση δραματοποιήθηκε για αυτή τη μίνι σειρά με πρωταγωνιστή τον Joseph Gordon-Levitt, δεν ήταν τόσο απατεώνας όσο οι προηγούμενοι. Ο Καλανίκ χρησιμοποίησε τα χρήματα που του έδωσαν οι επενδυτές και οι πελάτες του για να αναπτύξει την εταιρεία του, η οποία έγινε εξαιρετικά επιτυχημένη. Το πρόβλημα ήταν ότι οι προσπάθειές του για να διευρύνει και να μεγαλώσει την επιχείρησή του χρησιμοποίησε ανήθικα και/ ή παράνομα μέσα. Η σειρά αυτή αποτελεί την ιστορία ενός φιλόδοξου, αδίστακτου ατόμου που μπόρεσε να πείσει τους πλούσιους ότι η ιδιοφυΐα του θα τους κάνει ακόμα πιο πλούσιους, αλλά τελικά κατέληξε σε μία θεαματική κατάρρευση.

The Dropout

Η απάτη που κατάφερε να φέρει εις πέρας η ιδρυτής της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς, ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Η Ελίζαμπεθ Χολμς, μάλιστα, κατάφερε να αποσπάσει τη χρηματοδότηση που τόσο πολύ αποζητούσε η Anna Delvey. Όπως απεικονίζεται στη νέα μίνι σειρά του Hulu, η Χολμς έγινε περιβόητη στη Silicon Valley πουλώντας σε επενδυτές μια startup ιατρικής τεχνολογίας της οποίας το προϊόν, μια επαναστατική μηχανή αιματολογικών δοκιμών, όχι μόνο δεν υπήρχε, αλλά ήταν αδύνατο και να δημιουργηθεί. Η Χολμς, την οποία υποδύεται η Amanda Seyfried, είναι μια χαρισματική και παράξενη γυναίκα με μοναδική προφορά που θα μπορούσε να πείσει άπληστους πλούσιους να της δώσουν τα χρήματά τους. Η σειρά έχει και κάποια κωμικά στοιχεία και επιδιώκει μια ελαφριά απολογία για το θέμα του.

WeCrashed

Η πιο πρόσφατη μίνι σειρά που βασίζεται σε αληθινούς απατεώνες είναι η νέα σειρά του Apple TV+. Η σειρά αφηγείται την άνοδο και την πτώση της συνεργαζόμενης startup WeWork και βασίζεται σε ένα podcast με το ίδιο όνομα. Ο Jared Leto πρωταγωνιστεί ως Adam Neumann, ο χαρισματικός και παραληρηματικός ιδρυτής του WeWork, και η Anne Hathaway υποδύεται τη σύζυγό του Rebekah, η οποία έχει τις δικές της αυταπάτες μεγαλείου που άλλοτε ευθυγραμμίζονται με αυτές του συζύγου της, ενώ, άλλοτε έρχονται σε σύγκρουση. Οι Neumanns κατάφεραν να χτίσουν μια επιτυχημένη εταιρεία για ένα διάστημα. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να πείσουν τους επενδυτές ότι άξιζε να επενδύσουν σε αυτούς και, τελικά, να φτάσουμε σε μία πλήρη κατάρρευση.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;