Τζανάκης: Προκαλεί ανησυχία η αύξηση των θανάτων - Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση
Όσα δήλωσε ο Νίκος Τζανάκης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και την αναμνηστική δόση του εμβολιασμού.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε σήμερα Τετάρτη (6/4) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις εξελίξεις στην πανδημία του κορωνοϊού , ενώ αναφέρθηκε και στην αναμνηστική δόση αλλά και το ποιοι πρέπει να προχωρήσουν στην 4η δόση εμβολιασμού.

«Δυστυχώς εδώ και δέκα ημέρες υπάρχει μια ήπια άνοδος των θανάτων, ο μέσος όρος είναι γύρω στους 55 την ημέρα. Είναι ένας αριθμός μεγάλος, δείχνει την καταστροφική επίπτωση της Όμικρον και της Όμικρον 2, που επειδή προσβάλει πολύ κόσμο προκαλεί και πολλούς θανάτους. Σε πληθυσμιακό επίπεδο η παραλλαγή αυτή είναι καταστροφική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

«Σε πολλές χώρες με πολύ καλά ποσοστά εμβολιασμού, παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό πολλοί θάνατοι, που υπερβαίνουν τους δικούς μας θανάτους ανά εκατομμύριο», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε στην 4η δόση εμβολιασμού εξηγώντας:

«Την 4η δόση πρέπει να την κάνουν όλοι οι άνθρωποι άνω των 70 ετών, έτσι μεταφράζω τη σύσταση της επιτροπής εμβολιασμού. Επίσης, σε όσους είναι άνω των 60 και έχουν συνοδά νοσήματα, τους συστήνω να την κάνουν. Όσοι είναι άνω των 50 ετών και έχουν νοσήσει και έχουν κάνει δύο δόσεις, αν νόσησαν πριν το Δεκέμβριο, θα τους πρότεινα να εμβολιαστούν 3-4 μήνες μετά τη νόσησή τους».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της 4ης δόσης στον υπόλοιπο πληθυσμό. Αυτοί που έχουν κάνει τις 3 δόσεις και έχουν νοσήσει, παρά το ότι δεν ξέρουμε τι ανοσία αφήνει η Όμικρον, εικάζω ότι για τους επόμενους 4-5 μήνες έχουν ισχυρή προστασία», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Τζανάκης.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;