Οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Τσιτσιπά για το γυναικείο τένις - Οσάκα και Πλίσκοβα απαντούν
Δύο από τις μεγαλύτερες τενίστριες, η Ναόμι Οσάκα και η Καρολίνα Πλίσκοβα, δίνουν τη δική τους απάντηση στις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις και Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανος Τσιτσιπάς, έκανε μερικές αμφιλεγόμενες δηλώσεις που τον έφεραν και πάλι στο προσκήνιο για τους λάθους λόγους. Μιλώντας στην ιστοσελίδα First Sportz, ο γνωστός τενίστας πρότεινε οι τενίστριες να αγωνίζονται στα Grand Slam μέχρι και το 5ο σετ, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, και όχι μέχρι το 3ο που ισχύει σήμερα. Ενώ, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες τενίστριες πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες, άρα θα πρέπει να ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι κανόνες και για αυτές.

Οι δηλώσεις αυτές του Στέφανου Τσιτσιπά προκάλεσαν για ακόμη μία φορά σάλο, με δύο κορυφαίες τενίστριες να απαντούν σε αυτόν. Η Ναόμι Οσάκα μετά την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Miami Open, ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του 24χρονου τενίστα. Η αθλήτρια δήλωσε:

«Θέλει να παίξει εννέα σετ; Αν προσπαθήσει να αυξήσει τα δικά μας σετ, θα αυξήσω τα δικά του», είπε η Γιαπωνέζα αθλήτρια.

Στη συνέχεια, η Οσάκα ρώτησε δύο φορές αν «του έγινε αυτή η ερώτηση ή απλώς το ανέφερε;». Όταν της γνωστοποιήθηκε ότι το ανέφερε μόνος του, η τενίστρια σημείωσε:

«Αυτός ο τύπος είναι τόσο αστείος.

Νιώθω ότι αυτό θα άλλαζε τη δομή του τένις, ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα στο γυμναστήριο και τέτοια πράγματα. Θα χρειαστεί επίσης πολύς χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά επίσης ένας άνδρας μιλάει για ένα γυναικείο άθλημα, οπότε δεν νομίζω ότι η ιδέα του θα πραγματοποιηθεί»

Ωστόσο, η Οσάκα δεν ήταν η μόνη τενίστρια που απάντησε στις δηλώσεις του Τσιτσιπά. Νωρίτερα, η Καρολίνα Πλίσκοβα, το πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, έκανε μία δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Τσέχα πρωταθλήτρια δημοσίευσε ένα screenshot από τη συνέντευξή του και χρησιμοποιώντας emojis που δείχνουν να “κλαίει” από τα γέλια με την πρόταση του Έλληνα τενίστα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε δηλώσει στο First Sportz:

«Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών -αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5. Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ίσως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα Grand Slam τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα Slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ»

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
FT
4 - 1
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΤΕΛ
79 - 63
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;