Πλεύρης: Εξετάζεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην εστίαση χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για αναστολή κάποιων μέτρων ενόψει καλοκαιριού.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των μέτρων ενόψει του καλοκαιριού. Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο μέλλον του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους χώρους εστίασης όσο και για τα πρόστιμα. Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, πως τα μέτρα που θα ανασταλούν για το καλοκαίρι δεν καταργούνται και θα επανεξεταστούν από 1η Σεπτεμβρίου.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 18 Απριλίου, καθώς και τα rapid test για τους ανεμβολίαστους, για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση, ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε πως το πιστοποιητικό παραμένει κανονικά σε ισχύ, επειδή είναι πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνέχισέ, όμως, λέγοντας πως αυτό που εξετάζεται, είτε από 18 Απριλίου είτε από τον Μάιο, είναι η πρόσβαση στους χώρους, κατά βάση τους εξωτερικούς, να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του πιστοποιητικού, συνδέοντας την διαδικασία με την επιδημιολογική εικόνα.

Όπως ανέφερε το θέμα θα συζητηθεί με την επιτροπή ειδικών και πρόσθεσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πάψει να έχει ισχύ:

«Και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς συνολικά για το καλοκαίρι»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Συνολικά εξετάζονται και για λόγους επιδημιολογικούς και για λόγους δημόσιας υγείας, το καλοκαίρι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα γίνεται αλλά το σύνολο αυτών των μέτρων θα επανεξεταστούυ.

Υπάρχει μεγάλος φόβος και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από το ECDC ότι ο κορωνοϊός μπορεί να έρθει πολύ επιθετικά» 

Για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ξεκαθάρισε ότι δεν καταργούνται αναστέλλονται από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου και μετά θα επανεξεταστούν με βάση την επιδημιολογική κατάσταση.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;