Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Με τον Τεντόγλου και 7 ολυμπιονίκες η Ελλάδα στο Βελιγράδι
Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει μια διάκριση που λείπει από τη συλλογή του. Ο συνήθως χαμηλών τόνων αθλητής δεν έκρυψε ότι θα μπει στη «Σταρκ Αρένα» με στόχο το χρυσό.

Με επτά αθλητές και αθλήτριες και τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου ως αιχμή του δόρατος, η ελληνική ομάδα στίβου θα πάρει μέρος στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Βελιγράδι. Στόχος των πρωταθλητών μας είναι να υπερβούν τα ατομικά τους ρεκόρ και μέσα από αυτή την υπέρβαση να διεκδικήσουν μια καλή θέση – διάκριση.

Με την ελληνική ομάδα, εκτός από τον «χρυσό» άλτη μας, θα αγωνιστούν οι Νίκος Ανδρικόπουλος (τριπλούν), Ειρήνη Βασιλείου (400 μ.), Κώστας Δουβαλίδης (60 μ. εμπ.), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60 μ. εμπ.) και Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.). Ο Καραλής αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον δικέφαλο και η συμμετοχή του ή όχι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Για τη Βασιλείου και τον Ανδρικόπουλο θα είναι ο πρώτος τους αγώνας σε αντίστοιχη διοργάνωση, ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης θα πάρει μέρος σε παγκόσμιο κλειστού για 5η φορά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει μια διάκριση που λείπει από τη συλλογή του. Ο συνήθως χαμηλών τόνων αθλητής δεν έκρυψε ότι θα μπει στη «Σταρκ Αρένα» με στόχο το χρυσό.

«Είμαι έτοιμος να πετύχω τον στόχο μου που δεν είναι άλλος από το χρυσό μετάλλιο. Περιμένω μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου και γιατί όχι και μεγαλύτερη», δήλωσε ο ολυμπιονίκης λίγη ώρα πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Σερβία.

Ένας από τους πιο βασικούς αντιπάλους του αναμένεται να είναι ο Σουηδός Μοντλέρ, ο οποίος αυτή τη χρονιά έχει φτάσει τα 8,23 μ. Το καλύτερο φετινό άλμα του Έλληνα πρωταθλητή είναι στα 8,25 μ. Καλές θεωρούνται και οι επιδόσεις των Αμερικανών Λόουσον (8,19 μ.) και Ντεντάι (8,14 μ.).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το επί κοντώ ανδρών. Ο Σουηδός Ντουμπλάντις πριν από λίγες ημέρες βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ (6,19 μ.) και μένει να δούμε εάν θα τοποθετήσει υψηλότερα τον πήχυ. Εκ των βασικών αντιπάλων του αναμένεται να είναι ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν, που φέτος έχει υπερβεί τα 6,05 μ.

Ρώσοι, Λευκορώσοι

Η διοργάνωση του Βελιγραδίου διεξάγεται στη… σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Στους αγώνες δεν θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Η Ουκρανία θα αγωνιστεί με έξι αθλήτριες και η απουσία της Ρωσίας δίνει την ευκαιρία στη Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, 3η στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στο άλμα εις ύψος, να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Φαβορί για διάκριση στο ύψος είναι η «ασημένια» ολυμπιονίκης Ιρίνα Γκερατσένκο και στο μήκος η Μαρίνα Μπεκ Ρόμαντσουκ.

Πηγή: Καθημερινή

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;