Κορωνοϊός: Ποια μέτρα αναμένεται να καταργηθούν το επόμενο διάστημα - Τι θα ισχύσει για σχολεία, self test & μάσκες
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού;

Σιγά σιγά, και μετά από δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται να υπάρχει μία επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει μία χαλάρωση των μέτρων στη χώρα. Ποια, όμως, αναμένεται να είναι τα επόμενα βήματα χαλάρωσης;

Από τις 5 Μαρτίου, καταργήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα, μέχρι το Πάσχα όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρχει απόλυτη επιστροφή στην κανονικότητα με την άρση των μέτρων που ισχύουν έως σήμερα.

Κορωνοϊός: Χρήση μάσκας στα σχολεία

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να αρθούν μέσα στο επόμενο διάστημα αφορά τους μαθητές και τα σχολεία με την άρση της χρήσης μάσκας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενους στους μαθητές σχολείου που επισκέφθηκε στη Σύρο, σύντομα θα έρθει η μέρα που δεν θα φορούν μάσκα μέσα στην τάξη. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας.»

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα self test στα σχολεία

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι ειδικοί αναμένεται να αποφασίσουν τη μείωση των self test σε μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, τα self test  αναμένεται να γίνουν από δύο, ένα. Η απόφαση ήταν να ανακοινωθεί αυτή την βδομάδα ωστόσο, η ανακοίνωση της απόφασης πήρε παράταση για λίγο λόγω της αύξησης κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες.

Κορωνοϊός: Αύξηση στον αριθμό των πελατών στα σούπερ μάρκετ

Προς το παρόν επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 9 τ.μ., μέσα στα σούπερ μάρκετ, γεγονός που φαίνεται πως αλλάζει όσο πλησιάζουμε την περίοδο του Πάσχα. Τότε αναμένεται, ανάλογα και με τον αριθμό των κρουσμάτων, πως θα αυξηθεί και ο αριθμός των πελατών μέσα στα σούπερ μάρκετ ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα με μάσκα υψηλής προστασίας.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
90 - 82
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;