ΑΠΘ: E-learning με τίτλο «Zωοαρχαιολογία: μια άλλη ματιά στο παρελθόν (ZOOARCH)»
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για προπτυχιακές και προπτυχιακούς φοιτήτριες και φοιτητές του ΑΠΘ.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Zωοαρχαιολογία: μια άλλη ματιά στο παρελθόν» (ZOOARCH), διάρκειας πέντε διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Σουλτάνα Μαρία Βαλαμώτη, καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής. Η κ. Βαλαμώτη είναι επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος PlantCult (http://plantcult.web.auth.gr/en/) που χρηματοδοτείται από το ERC και ερευνά τους πολιτισμούς της διατροφής στην αρχαία Ευρώπη. Έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατό επιστημονικά άρθρα, βιβλία και επιμέλειες. Διδάσκει προπτυχιακά μαθήματα στη Βιοαρχαιολογία, την Αρχαιοβοτανική, την Προϊστορική Οικονομία και το Αρχαίο Περιβάλλον στον Τομέα Aρχαιολογίας τα τελευταία είκοσι χρόνια και έχει επιβλέψει πλήθος μεταπτυχιακών εργασιών, διδακτορικών διατριβών και μεταδιδακτορικών. Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της συνεχίζουν τη σταδιοδρομία τους στην Αρχαιολογία, τη Μέση και την Ανώτερη Εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει διεπιστημονικά άρθρα στον τομέα της Αρχαιολογικής Επιστήμης. Διευθύνει το Εργαστήριο Διεπιστημονικής Έρευνας στην Αρχαιολογία (ΕΔΑΕ) του Τομέα Αρχαιολογίας του ΑΠΘ (http://edae.hist.auth.gr).

Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγητές και μεταδιδακτορικές ερευνήτριες των πανεπιστημίων του Sheffield (καθηγητής Paul Halstead), της Οξφόρδης (Δρ Βαλασία Ισαακίδου), του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Δρ Κατερίνα Παπαγιάννη), του Εργαστηρίου Ζωοαρχαιολογίας του Κέντρου INSTAP Ανατολικής Κρήτης (Δρ Δήμητρα Μυλωνά) καθώς και αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δρ Ρένα Βεροπουλίδου). Οι ομιλήτριες και ο ομιλητής έχουν μακρόχρονη εμπειρία ενασχόλησης με τη Ζωοαρχαιολογία μέσα από την έρευνα, τη διδασκαλία και τις επιστημονικές δημοσιεύσεις του έργου τους, με ιδιαίτερη έμφαση στην προϊστορική και αρχαία Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να δώσει μία επισκόπηση των αναλυτικών και ερμηνευτικών δυνατοτήτων της Ζωοαρχαιολογίας ως κλάδου της Αρχαιολογίας. Παρέχει εξειδικευμένη γνώση σε μία κατηγορία αρχαιολογικών δεδομένων που αφορούν τη χερσαία και την υδάτινη πανίδα. Η εκπαίδευση αποσκοπεί να προωθήσει τη διεπιστημονικότητα στην Αρχαιολογία και να συμβάλει στη συνειδητοποίηση των προοπτικών που έχουν η Ζωοαρχαιολογικές έρευνες. Το σεμινάριο στοχεύει στην προώθηση του διεπιστημονικού διαλόγου μεταξύ των Ανθρωπιστικών Επιστημών και των Βιοεπιστημών.

Κατηγορίες υποψηφίων που γίνονται δεκτές/οί/Προαπαιτούμενες γνώσεις/ Κριτήρια επιλογής

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι θα επιλεγούν με βάση την υποβολή των δικαιολογητικών που απαιτούνται και βεβαιώνουν την ακαδημαϊκή τους θέση (π.χ. προπτυχιακές/προπτυχιακοί, μεταπτυχιακές/μεταπτυχιακοί, υποψήφιες/οι διδάκτορες κλπ). Θα δοθεί προτεραιότητα σε υποψήφιες και υποψήφιους με βασικές γνώσεις στην Αρχαιολογία και τις Βιοεπιστήμες.

Μέθοδος υλοποίησης

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα σεμινάριο διάρκειας πέντε ωρών με πέντε ομιλίες διάρκειας μίας ώρας η κάθε μία οι οποίες θα παρουσιαστούν μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Η κάθε παρουσίαση ακολουθείται από ερωτήσεις και απαντήσεις που θα οδηγήσουν σε συζήτηση.

Κόστος συμμετοχής

Κόστος: 30 ευρώ

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για προπτυχιακές και προπτυχιακούς φοιτήτριες και φοιτητές του ΑΠΘ.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
5'
34 - 20
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;