Όσκαρ 2022: Μία έρευνα δείχνει ποια ταινία θα κερδίσει το πρώτο βραβείο κοινού #OscarsFanFavorite
Μία νέα έρευνα φαίνεται να δείχνει την ταινία που θα κερδίσει στην κατηγορία #OscarsFanFavorite στα Όσκαρ 2022.

Από όταν ανακοινώθηκε το πρώτο βραβείο κοινού στην ιστορία των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, #OscarsFanFavorite, οι αντιδράσεις είναι ποικίλες. Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν την Ακαδημία πως θέλει να φέρει στη σκηνή των Όσκαρ 2022 μεγάλες επιτυχίες όπως το «Spider-Man: No Way Home», χωρίς, όμως, να τα αναγνωρίζει η ίδια. Ενώ, άλλοι την κατηγορούν ότι προσπαθεί να αποσπάσει νούμερα τηλεθέασης με τον λάθος τρόπο.

Οι αρχικές ενδείξεις από αυτό το στοίχημα είχαν αρχίσει να ανησυχούν αρκετούς, καθώς φαίνεται ότι δεν προπορεύονταν ταινίες που θα ήθελε το ευρύ κοινό να δει να τιμηθούν έστω με το βραβείο #OscarsFanFavorite, αλλά ταινίες που είχαν δυναμικά φαν κλαμπς. Μία νέα έρευνα που επικαλείται το Variety, όμως, έρχεται να βάλει τέλος στα διάφορα στοιχήματα.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μελέτη, η νέα περιπέτεια του Spider-Man στο MCU αναμένεται να κερδίσει στην κατηγορία αυτή καθώς το 26% των ενηλίκων των ΗΠΑ είπε ότι το «Spider-Man: No Way Home» ήταν η αγαπημένη τους ταινία του 2021, σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον επόμενο πιο κοντινό υποψήφιο («Encanto» της Disney). Η ταινία ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο box office το 2021 και κατάφερε να κερδίσει μόνο μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, αυτή για οπτικά εφέ.

Η έρευνα της εταιρείας Morning Consult δείχνει ότι, μετά το «Spider-Man: No Way Home», οι αγαπημένες ταινίες των Αμερικανών για το 2021 ήταν οι:

  • «Encanto» (14%),
  • «Dune» (8%),
  • «Don’t Look Up» (6%) και
  • «Ghostbusters: Afterlife » (4%)

Οκτώ ταινίες ισοβαθμούν με 3%. Αυτά είναι τα «Sing 2», «Jungle Cruise», «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings», «Venom: Let There Be Carnage», «Black Widow», «Cruella», «Free Guy» και το «West Side Story» του Steven Spielberg.

Η Morning Consult διεξήγαγε την έρευνα από τις 19 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.210 ενηλίκων των Η.Π.Α. Η ερευνητική ομάδα είπε ότι η έρευνα έχει ένα μη σταθμισμένο περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 2 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Variety, μόνο το 25% των ερωτηθέντων ονόμασαν μια αγαπημένη ταινία όταν τους ζητήθηκε, και πολλοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι δεν είδαν καμία νέα ταινία πέρυσι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ψηφοφορία για το #OscarsFanFavorite έληξε στις 3 Μαρτίου 2022 και ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της 94ης απονομής των βραβείων Όσκαρ 2022 που θα μεταδοθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα).

Μένει να δούμε αν αυτή η νέα κατηγορία θα κάνει κάτι για να βελτιώσει τα νούμερα τηλεθέασης της Τελετής Απονομής και αν θα δούμε, τελικά, ένα από τα μεγάλα blockbuster να κερδίζουν…

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

13-05-2024

Αβλέμονας Κυθήρων

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ
17 Μαϊ. 2024
ΠΡΟΜ
17:15
-
ΑΡΗΣ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;