Απόκριες 2022: Μοναδικές εικόνες από το διαφορετικό πατρινό καρναβάλι
Και οι Απόκριες 2022 γιορτάστηκαν λίγο διαφορετικά από ότι άλλες χρονιές, αλλά το πατρινό καρναβάλι έδωσε τον ρυθμό με διάφορες εκδηλώσεις να γίνονται πάντα τηρώντας τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Μπορεί και οι Απόκριες 2022 να μην είναι σαν τις παλιές, με τις καρναβαλικές παρελάσεις να έχουν ακυρωθεί σε όλη τη χώρα. Όμως, το πατρινό καρναβάλι μας χάρισε μοναδικές εικόνες και στιγμές ξεγνοιασιάς μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος για το τριήμερο αυτό και, ιδιαίτερα για την τελευταία ημέρα των Αποκρινών.

Σήμερα, λοιπόν, Κυριακή, τελευταία ημέρα της Αποκριάς, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει προγραμματισθεί να τηρηθούν τα έθιμα του σοκολατοπόλεμου και της καύσης των πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας» και εφ΄ όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, στις 11:00 το πρωί θα βρίσκεται στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων σχήμα της δημοτικής μουσικής, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα παρελάσει στο κέντρο της πόλης μουσικό άρμα, συνοδεία ρίψης σοκολατών από τα σωματεία «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή».

Στις 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί happening με αλεξίπτωτα πλαγιάς με μηχανές, σε συνεργασία με τη λέσχη αλεξίπτωτου πλαγιάς Πάτρας.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 20:00 το βράδυ, θα γίνει καύση πυροτεχνημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλαιό λιμάνι, ενώ στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των παλαιών σφαγείων συναυλία με τους «Τhe Swingin’ Cats».

Εμείς σου έχουμε μερικές μοναδικές εικόνες από τις Απόκριες 2022 για να σου μεταφέρουμε το γιορτινό κλίμα της Πάτρας, αλλά και να σε κάνουμε να ξεχαστείς λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητα!

Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε τις Απόκριες όπως παλιά.

Πηγή cover photo & εικόνων: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 2