Κορωνοϊός: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Με τη σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, πολλές συζητήσεις γίνονται για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων που θα παρθούν. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα είχε πέσει στο τραπέζι η άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ενώ, σε εσωτερικούς χώρους η χρήση της μάσκας αναμένεται να παραμείνει, τα βλέμματα όλων έχουν επικεντρωθεί το τι θα γίνει με τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους. Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, θα συζητηθεί η άρση του μέτρου χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και μία σειρά άλλων πρωτοκόλλων.

Η συζήτηση γύρω από την άρση της χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα. Η Επιτροπή είχε συστήνει να παραμείνει σε ισχύ το μέτρο έως ότου περάσουν οι Απόκριες. Καθώς, βρισκόμαστε όλο πιο κοντά στην Καθαρά Δευτέρα και τη λήξη της περιόδου των Αποκριών, το θέμα θα ξαναβρεθεί στη σημερινή συζήτηση των ειδικών και δεν αποκλείεται μετά την Καθαρά Δευτέρα να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Να τονίσουμε πως η κατάργηση τη μάσκας, εφόσον την εισηγηθούν οι ειδικοί, θα είναι μόνο για τους εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δηλαδή κάποιος περπατά μόνος του ή με την οικογένειά του ή παρέα του. Σε εσωτερικούς χώρους το μέτρο της χρήσης της μάσκας παραμένει.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;