Κορωνοϊός - Τζανάκης: Σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας μέχρι το Πάσχα
Ο καθηγητής Πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο καθηγητής Πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής αναφέρθηκε για σημαντική αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τζανάκης δήλωσε:

«Έχουμε μέσο όρο θανάτων γύρω στους 60 την ημέρα ενώ στις 20 Ιανουαρίου είχαμε 103 νεκρούς μέσο όρο» ανέφερε στην εκπομπή «Από τις Έξι.»

Ενώ, όπως είπε παρατηρείται πτώση άνω των 40% στον αριθμό των διασωληνωμένων. Ωστόσο, δήλωσε ότι «ο μόνος δείκτης που παραμένει υψηλά είναι τα καθημερινά κρούσματα». Ο κ. Τζανάκης εξήγησε πως αυτό οφείλεται στην καθημερινή δραστηριότητα.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ανέφερε ότι:

«Ακόμη και εκεί υπάρχει μία δυναμική πτώσης περίπου 1.000 κρούσματα ανά εβδομάδα.»

Όπως επισήμανε, οδεύουμε σε μία αργή αποκλιμάκωση, ενώ πρόσθεσε πως «μετά το Πάσχα θα είμαστε ακόμα καλύτερα». Ωστόσο, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.

Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στο νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax και εξέφρασε την άποψη ότι η χορήγηση του θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως διευκρίνισε θα βοηθήσει:

«Γιατί ένας σκληρός πυρήνας ανθρώπων που δεν είχαν διάθεση να κάνουν τα εμβόλια mRNA, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο που έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή τεχνική.»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;