Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανή ευρεία σύρραξη με τη Ρωσία - Το Κίεβο μπορεί να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε για την πιθανότητα ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία και ζήτησε τον άμεσο τερματισμό του ρωσογερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Οι εξελίξεις στα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, τις τελευταίες ώρες είναι ραγδαίες. Μετά την αναγνώριση ως ανεξάρτητων των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ», από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, πολλές χώρες έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση αυτή. Η απάντηση από την Ουκρανία και τον πρόεδρό της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν άργησε να έρθει.

Ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία και δήλωσε ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί, είναι έτοιμος να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα. Επιπλέον, ζήτησε τον «άμεσο τερματισμό» του ρωσογερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του:

«Συμφωνήσαμε για την ανάγκη άμεσης επιβολής κυρώσεων για τη νέα επιθετική ενέργεια εναντίον της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον πλήρη τερματισμό του Nord Stream 2.»

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι το Κίεβο ίσως διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Μόσχα. Μάλιστα, εξήγησε ότι εξετάζει τη σχετική πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα πως η αναγνώριση από τη Ρωσία των δύο αποσχισθεισών ουκρανικών περιοχών θα βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία και δήλωσε ότι παραμένει «ανοικτό» στη διπλωματία με τη Δύση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Η Ρωσία παραμένει ανοικτή σε όλα τα επίπεδα στις διπλωματικές επαφές, η ρωσική πλευρά έχει συμφέρον σε αυτό. Οι επαφές στο πιο υψηλό επίπεδο, ακόμη και οι επείγουσες, πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες.»

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να πει αν ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει, ήδη, στις δύο αποσχισθείσες περιοχές. Ενώ, ανέφερε ότι η απόφαση να σταλούν δυνάμεις εκεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εκτίμησε, μάλιστα, πως μια διακοπή διπλωματικών σχέσεων από το Κίεβο το μόνο που θα έκανε θα ήταν να «επιδεινώσει τα πράγματα».

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Εποχιακή Εργασία

27-05-2024

Παλαιό Φάληρο

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Ιούν. 2024
Μπο
45'
0 - 0
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;