Λου Αντρέας-Σαλομέ: Η Google τιμάει με ένα doodle της θρυλική Ρωσίδα συγγραφέα
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στη γέννηση της θρυλικής Ρωσίδας συγγραφέα, αφηγήτριας, δοκιμιογράφο και ψυχαναλύτριας, Λου Αντρέας-Σαλομέ.

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στη γέννηση της θρυλικής Ρωσίδας συγγραφέα, αφηγήτριας, δοκιμιογράφο και ψυχαναλύτριας, Λου Αντρέας-Σαλομέ (Lou Andreas-Salome).

Η Λου Αντρέας-Σαλομέ γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1861 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Μεγάλωσε σε μια πλούσια οικογένεια με ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών ενδιαφερόντων και μιλούσε τρεις γλώσσες. Αυτές ήτα Γερμανικά, Γαλλικά και Ρωσικά.

Κατά την διάρκεια της ζωής της ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με πολλές γνωστές προσωπικότητες, μεταξύ άλλων με τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε, τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Σίγκμουντ Φρόυντ, την Άννα Φρόυντ και τον Πάουλ Ρέε. Παντρεύτηκε τον ιστορικό Φρίντριχ Καρλ Αντρέας, με τον οποίο ωστόσο δεν είχαν ερωτικές σχέσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lou Andreas-Salomé (@louandreas_salome_)

Η ίδια είναι γνωστή κυρίως για τα πολυάριθμα έργα της για τη θρησκεία, την τέχνη και τον πολιτισμό, την ψυχανάλυση και τη λογοτεχνία. Η Λου Αντρέας-Σαλομέ ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έγινε ψυχαναλύτρια.

Οι σπουδές της, οι συναναστροφές της με συγγραφείς, την έστρεψαν σε πολλαπλές κατευθύνσεις. Μερικά από τα έργα της είναι τα Οι γυναικείες μορφές του Χένρικ Ίψεν (1892), Ο Φρίντριχ Νίτσε μέσα από τα έργα του (1894), Δημιουργία του Θεού (1892), Ιησούς ο Ιουδαίος (1895), Περί του θρησκευτικού συναισθήματος (1898), Θρησκεία και Πολιτισμός (1898), Ο εγωισμός στη θρησκεία (1899), Βασικές μορφές της τέχνης (1899), Περί του πάθους στην τέχνη (1899), Η ψυχοσεξουαλικότητα (1917), Ράινερ Μαρία Ρίλκε (1928), Το ευχαριστώ στον Φρόυντ (1931).

Η διάσημη συγγραφέας πέθανε στον ύπνο της στις 5 Φεβρουαρίου 1937 από καρκίνο, αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο έργο. Το 2016 η Γερμανίδα σκηνοθέτρια Cordula Kablitz-Post γύρισε μια ταινία για τη ζωή της.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;