Δολοφονία Άλκη: Βασικός ύποπτος διέφυγε στην Αλβανία
Ένας 20χρονος διέφυγε από την Ελλάδα για να αποφύγει τη σύλληψη καθώς φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival.gr, φαίνεται πως ένας ακόμα 20χρονος που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει σύλληψη

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ είχε ταξιδέψει για την Αλβανία.

Ο 20χρονος είναι στενός φίλος του 23χρονου που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Επίσης, οι πληροφορίες δείχνουν πως και οι δυο ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψη τους.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου. Μιλώντας στην εφημερίδα «Livesport», ο δικηγόρος υποστήριξε:

«Προσωπικά, φοβάμαι μήπως τους φυγάδευσαν τους υπόλοιπους ή τους έχουν φυγαδεύσει ήδη στην Αλβανία και ψάχνουν να τους βρουν στην Ελλάδα. Θα φανεί αυτό μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Θα είμαι στην Βέροια την Κυριακή το πρωί για να μιλήσω με την οικογένεια του Άλκη και την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη, την επόμενη μέρα από την απολογία του κατηγορούμενου, για να πάρουμε την δικογραφία. Τώρα δεν ξέρουμε τίποτα, είμαστε τυφλοί πάνω σε αυτό το θέμα.»

Το πρωί του Σαββάτου, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Αλέξης Κούγιας, την ώρα που η Πολιτεία δηλώνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την οπαδική βία, έδωσε στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία που δίνουν νέα διάσταση. Ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της Θεσσαλονίκης, προέβη σε αποκαλύψεις σε εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Όσο αργεί η σύλληψη των υπολοίπων -όσοι είναι, γιατί ήταν τρία τα αυτοκίνητα, δεν ήταν δύο – εμένα αυτό με ανησυχεί. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Και ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκε αυτός ο χώρος με τα όπλα. Αν δεν συλληφθούν όλοι είναι αποτυχία της κυβέρνησης.

«Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία και σοκαρίστηκα. Είδα για πρώτη φορά τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιος μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη του ανακριτή τη φωτογραφία αυτή.»

Ενώ, δημιούργησε μία σειρά ερωτημάτων για τη συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη, με την εξέλιξη των ερευνών.

Ο γνωστός ποινικολόγος επανέλαβε εξάλλου τη διαφωνία του για τον διαχωρισμό της δικογραφίας:

«Με ανησυχεί ότι δεν έχουν συλλάβει τους υπολοίπους δολοφόνους που είναι πολλοί, δεν είναι ένας. Δεύτερον, χωρίστηκε η δικογραφία για τα όπλα από τη “γιάφκα” και χωρίς να τα ελέγξουν για DNA, χωρίς να ελέγξουν για αποτυπώματα, πήγαν ως κατηγορούμενο για όλα τα όπλα τον φερόμενο ως δολοφόνο.» 

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;