Τα νέα emoji της Apple θα έχουν και έναν έγκυο άντρα
Η Apple προσθέτει emoji με έγκυο άντρα και το Twitter έχει πολλά να πει.

Η Apple με την τελευταία της αναβάθμιση, που είναι τα iOS 15.4, θα προσθέσει και καινούρια emoji. Ανάμεσα στα καινούρια emoji θα υπάρχει αυτό ενός εγκύου άντρα και ενός εγκύου ατόμου. Οι προσθήκες αυτές έχουν προκαλέσει αρκετές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους χρήστες των social media.

Φαίνεται πως η απόπειρα συμπερίληψης των τρανς ανδρών εκ μέρους της εταιρείας, βρίσκει πολλούς αντίθετους και σε αντίθεση με τα βιολογικά χαρακτηριστικά των δύο φύλων. Από την άλλη, αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν με πιο ανοιχτή ματιά αυτή την προσπάθεια της εταιρίας και υποστηρίζουν πως τα νέα emoji αντιπροσωπεύουν τους τρανς άντρες, τα non binary άτομα αλλά και τις γυναίκες με τα κοντά μαλλιά.

Υπάρχει, όμως, και ακόμα μία ερμηνεία των εν λόγω emoji. Σύμφωνα με την Emojipedia (την εγκυκλοπαίδεια για τα emoji) τα εικονίδια θα μπορούσαν ακόμη να αποτυπώνουν μια φουσκωμένη κοιλιά μετά από πολύ φαγητό και κάτι που μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε την Τσικνοπέμπτη ή το Πάσχα, που πλησιάζουν!

Οι δημιουργοί emoji της Apple παραμένουν πιστοί στην ιδέα τους για μεγαλύτερη συμπεριληπτικότητα έχοντας κυκλοφορήσει διάφορα gender fluid εικονίδια σε μια προσπάθεια να καταρρίψουν τα στερεότυπα που σχετίζονται με τα φύλα.

Η Unicode Consortium, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία νέων emoji, σε ανάρτησή της στο Twitter τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε γράψει:

«Μεταξύ των 838 νέων χαρακτήρων στο #Unicode14 είναι 37 νέοι #emoji, μαζί με νέες ακολουθίες emoji, που αναμένεται να εμφανιστούν [στις πλατφόρμες] κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο.»

Οι αντιδράσεις στα social media

Ωστόσο, τα τελευταία προοδευτικά emoji δεν άρεσαν αρκετούς που έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στο Twitter. Μάλιστα, αυτοί οι χρήστες κατηγόρησαν τους δημιουργούς των emoji ότι το παρακάνουν.

Ένας χρήστης του Twitter έγραψε:

«Πώς ένας άντρας μπορεί να είναι έγκυος είναι τρελός;»

Ενώ, ένας άλλους υποστήριξε:

«Πες μου ότι δεν είναι έτσι ώστε να κάνουν emoji σε έναν έγκυο άνδρα με αυτή τη νέα ενημέρωση… έχουμε αποτύχει ως πολιτισμός».

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;