Κακοκαιρία «Ελπίς»: Αποζημιώσεις στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ζημιές οικιακών συσκευών
Ποια νοικοκυριά δικαιούνται αποζημιώσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία «Ελπίς». Άγνωστο ακόμα το ύψος της αποζημίωσης.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» προκάλεσε αρκετές βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ, αρκετά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες. Εξαιτίας των βλαβών αυτών, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε αποζημιώσεις για τα  νοικοκυριά αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ο κ. Σκρέκας δεν προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με το ύψος του ποσού που σχεδιάζεται να δοθεί και μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε τα εξής:

“Δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας.”

Σχετικά με τις αποζημιώσεις ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος έχει ανοίξει, ήδη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν τη ζημιά. Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών κάτι που όπως είπε θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί που ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθεί και τον Φεβρουάριο και υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. Όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας:

“Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.”

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;