Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τα αδέσποτα χρειάζονται τη βοήθειά μας και εμείς οφείλουμε να την προσφέρουμε απλόχερα.

Αυτές τις τόσο δύσκολες, παγωμένες ημέρες και βραδιές η προσοχή μας πρέπει να είναι στα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται έξω στο κρύο και κυριολεκτικά «χαροπαλεύουν».

Παγωμένα, νηστικά και αβοήθητα. Καθένας που θέλει να λέγεται Άνθρωπος οφείλει να φροντίζει, όσο μπορεί, τα αδέσποτα της γειτονιάς του. Οι γάτες και οι σκύλοι είναι ζώα Αστικής Πανίδας, ζουν δίπλα μας, στις γειτονιές μας και έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Οι ζωοτροφές δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές και η κατασκευή «αυτοσχέδιων» σπιτιών για γάτες και σκύλους είναι ανέξοδη και καθόλου χρονοβόρα.

Μια χαρτόκουτα με κάποιο κουβερλί, χαλί ή ρούχα που δεν θέλουμε πια είναι αρκετά για να ζεσταθούν οι τετράποδοι φίλοι μας. Το καλύτερο βέβαια είναι η υιοθεσία αδέσποτου ή έστω η προσωρινή φιλοξενία του σε ζεστό χώρο. Βέβαια, δεν πρέπει να αρκούμαστε στην προσωπική ηθική και ευαισθησία του καθενός. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να περιθάλπουν, να σιτίζουν, να στειρώνουν και να φροντίζουν αδέσποτα και όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε την προστασία και την φροντίδα των αδέσποτων από τη δημοτική υπηρεσία της περιοχής μας.

Μέχρι όμως το ελληνικό κράτος να φέρεται ισότιμα και στα ζώα, ας δείξουμε εμείς την αλληλεγγύη σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα!

Μια λίστα από το medlabgr.blogspot.com για όσα μπορούμε να κάνουμε για τους τετράποδους φίλους.

  • Αφήνουμε φαγητό σε ασφαλή σημεία.  Οι ανάγκες σε τροφή είναι μεγαλύτερες με τις χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μπορέσει ένα ζώο να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος του.
  • Ανανεώνουμε το νερό που αφήνουμε έξω για τα αδέσποτα ζώα. Ελάχιστο ελαιόλαδο στο δοχείο του νερού θα δημιουργήσει ένα φιλμ στην επιφάνεια που θα βοηθήσει το νερό να μην παγώσει τόσο εύκολα
  • Αν έχουμε τη δυνατότητα φιλοξενούμε προσωρινά ένα ζώο στο σπίτι, στην αποθήκη, στο γκαράζ, στην πυλωτή. Αφήνουμε τις αυλόπορτες ανοιχτές ώστε να μπορέσουν τα αδέσποτα της γειτονιάς μας να βρουν καταφύγιο.
  • Φτιάχνουμε πρόχειρα σπιτάκια από χαρτόκουτα τα οποία τυλίγουμε με σακούλες για προστασία από το νερό και τα τοποθετούμε σε ασφαλή σημεία. Παλιές κουβέρτες ή παλιά ρούχα στο εσωτερικό των κουτιών θα προσφέρουν μία κάποια ζεστασιά.
  • Πολλές γάτες αναζητώντας ζεστασιά συχνά κουρνιάζουν μέσα στις μηχανές αυτοκινήτων. Πριν βάλουμε μπροστά τον κινητήρα ανοίγουμε το καπό ή έστω κάνουμε θόρυβο χτυπώντας το.
  • Αν εντοπίσουμε κάποιο ζώο που χρειάζεται βοήθεια ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ή ζητάμε κατεύθυνση από τη φιλοζωική της περιοχής.

Όλες οι εξελίξεις για την κακοκαιρία «Ελπίδα»!

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;