Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές - Η πιθανότερη ημερομηνία
Ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα πρωτόκολλα στα σχολεία και το άνοιγμά τους.

Μπήκε στο τραπέζι η παράταση με εισηγήσεις για το πότε θα γίνει η επανέναρξη των σχολείων μετά τις γιορτές. Το πιο πιθανό θα πρέπει να θεωρείται πως πολύ δύσκολα θα ανοίξουν πριν από τις 17 Ιανουαρίου, που είναι και η επικρατέστερη ημερομηνία. Ενδέχεται να ανοίξουν και αργότερα, εάν ο επιδημιολογικός χάρτης δεν δείξει βελτίωση και δεν υπάρξει σημαντική μείωση των κρουσμάτων.

Τα 50.000 νέα κρούσματα μέσα σε δύο μέρες δείχνουν μια κατάσταση εκτός ελέγχου, κι αυτό κάνεις τους ειδικούς να αισθάνονται ανασφάλεια για το αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως προοριζόταν αρχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες συζητήσεις έγιναν στην επιτροπή των ειδικών, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα, αρχές του 2022, προκειμένου να αποφασίσουν τι πρέπει να αλλάξει στα σχολεία όλης της χώρας, αλλά και αν τελικά θα πάρουν παράταση οι διακοπές, κάτι που είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας προτείνουν να αλλάξουν τα πρωτόκολλα προστασίας στα σχολεία και να κλείνει ένα τμήμα εάν υπάρχουν και λιγότερα κρούσματα από αυτά που σήμερα υπολογίζονται προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία του. Σήμερα με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα, για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να έχει μολυνθεί το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής.

Η αρχική σκέψη είναι το άνοιγμα των σχολείων να γίνει μια εβδομάδα μετά το προγραμματισμένο, δηλαδή αντί για 10 να ανοίξουν 17.

Δεν αποκλείεται πάντως να εφαρμοσθεί έλεγχος με rapid test σε όλους τους μαθητές πριν από το άνοιγμα των σχολείων για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή τους.

Οικονόμου: Τα σχολεία να ανοίξουν στην ώρα τους

«Η πρόθεσή μας είναι απολύτως καθαρή: Τα σχολεία να ανοίξουν στην ώρα τους. Η πρόθεσή μας είναι σταθερή. Θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα και κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας, προκειμένου να το πετύχουμε αυτό», ήταν η κάθετη τοποθέτηση, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον ΣΚΑΪ.

Από την άλλη ορισμένοι παιδίατροι μίλησαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σήμερα το πρωί ήταν κάθετα αντίθετοι, λέγοντας πως να υπάρξει παράταση των διακοπών τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, πιθανώς και περισσότερο.

Πηγή φωτογραφίας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 7 
 5 
 8 
 4 
 5