Νέα μέτρα: Τι θα γίνει με τα πάρτι στα σπίτια την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Νέα μέτρα: Προσοχή για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

Δύσκολη αναμένεται η βραδιά της αλλαγής του χρόνου για όλους τους πολίτες και ειδικά τους νέους, καθώς εκτός το ότι μπαίνει τέλος στα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης, στη μουσική σε όλους τους χώρους εστίασης, οι οποίοι θα κατεβάζουν ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα και μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει και τα πάρτι σε σπίτια και ιδιωτικούς χώρους, ειδικά για την Πρωτοχρονιά, με σκοπό την καταπολέμηση της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την θωράκιση απέναντι στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον που «σαρώνει» και τη χώρα μας.

«Θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης – πάρτι, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι καινούργιοι περιορισμοί εφαρμόζονται για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον, ώστε να σταματήσει να πιέζεται το ΕΣΥ, που βρίσκεται στα όρια του.

Υπενθυμίζεται, ότι από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, μπαίνουν σε ισχύ τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί να εφαρμοστούν στις 3 Ιανουαρίου.

Τι θα ισχύσει την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού. Θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί.

Συνοπτικά όλα τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στις 6:00

  • Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12 – Πρωτοχρονιά μέχρι τις 2
  • Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά
  • Απαγόρευση μουσικής
  • Έως 6 άτομα ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τα μέτρα θα έχουν ισχύ για 15 ημέρες αρχικά.

Για ακόμη μια φορά το «μάρμαρο» της διασποράς και της αύξησης των κρουσμάτων θα το πληρώσει η εστίαση και πιο συγκεκριμένα τα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης.

Τα μέτρα πάρθηκαν έπειτα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής  των Εμπειρογνωμόνων.

Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας θα επανεξεταστεί, τόνισε ο κ. Πλεύρης αλλά και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αυτό δείχνει τον δρόμο να έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής χρόνου ισχύος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;