Κλιματική αλλαγή: Ένα βαγόνι
Ένα έργο τέχνης μας θυμίζει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ένα μοναδικό θέαμα μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες στην κορυφή του Άσπεν. Εκεί έχει τοποθετηθεί ένα βαγόνι του τελεφερίκ που “λιώνει” στο χιόνι. Το έκθεμα αυτό αποτελεί δείγμα της κλιματικής αλλαγής που έχει επηρεάσει αρκετά τη ζωή πάνω στη Γη, αλλά και τα διάφορα οικοσυστήματα.

Πρόκειται για μία εγκατάσταση τέχνης που φιλοτέχνησε σε ύψος άνω των 3.500 χλμ στο θέρετρο του Κολοράντο ο καλλιτέχνης, Κρις Έρικσον, ως σύμβολο προειδοποίησης για τις επιπτώσεις που αναμένεται να προκαλέσει τα επόμενα χρόνια η κλιματική κρίση στον πλανήτη μας.  Το έργο φιλοτεχνήθηκε στο πλαίσιο της 75ης επετείου από τα εγκαίνια του χιονοδρομικού θερέτρου του Άσπεν, με την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Protect Our Winters (POW).

Η επιγραφή δίπλα στο έργο, με την ονομασία “The Melted Gondola”, γράφει:

“Κοιτάξτε γύρω. Σκύψτε και αγγίξτε το χιόνι. Σκεφτείτε την επόμενη φορά. Θέλετε να έχει λιώσει όλο αυτό;”

Σύμφωνα με το χειμερινό θέρετρο, ο χειμώνας στο Άσπεν έχει χάσει 30 ημέρες από το 1980. Για αυτό και το έργο παρουσιάζεται σαν λιωμένο παγωτό, ώστε να ευαισθητοποιήσει σκιέρ, σνοουμπόρντερ και άλλους επισκέπτες “να σκεφτούν και να αναλάβουν δράση για τα επόμενα 75 χρόνια”.

Όπως αναφέρει η εταιρεία που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο σε ανακοίνωσή της, πέραν των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στα οικοσυστήματά του, η μείωση της χειμερινής περιόδου δεν μπορεί παρά να είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη και για τη βιομηχανία των χειμερινών σπορ, αφού βγάζει εκτός το σκι.

Το έργο θα παραμείνει στο Άσπεν έως το 2022.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη chris erickson (@chrisericksonart)

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
15 Μαϊ. 2024
Ολυ
46'
0 - 0
ΑΕΚ
15 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
46'
1 - 0
Παν
15 Μαϊ. 2024
ΠΕΡ
ΗΜ
44 - 30
ΚΟΛ
16 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;