Debate ΚΙΝΑΛ: Όλα όσα έγιναν - Tι έγραψε το Twitter
Προσεκτικοί εμφανίστηκαν οι πέντε υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ στο debate στην ΕΡΤ, από το οποίο απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι έγραψε το Twitter.

Προσεκτικοί εμφανίστηκαν οι πέντε υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ στο debate στην ΕΡΤ, από το οποίο απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι κ.κ. Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης επί δύο ώρες απαντούσαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Ανδριάννας Παρασκευοπούλου, Παύλου Τσίμα, Τάσου Παππά και Γιώργου Κουβαρά, αναλύοντας τις θέσεις τους εφ’ όλης της ύλης. Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις, οι αιχμές αλλά και τα χαμόγελα.

Θέματα όπως η συγκυβέρνηση με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, η εκπροσώπηση στη Βουλή αν εκλεγεί εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός, η θέση για τις γυναικοκτονίες, η συμφωνία των Πρεσπών, η επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ και η ενότητα της παράταξης, καθώς και οι απόψεις τους για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα εθνικά θέματα, την πράσινη ανάπτυξη είχαν κυρίαρχο ρόλο στο διάλογο μεταξύ τους.

Οι καινοτομίες του debate

Tο debate κράτησε ακριβώς όσο ήταν προγραμματισμένο, (22:00-00:00) ενώ δεν ξέφυγε η αντιπαράθεση μεταξύ τους. Η δομή του βοήθησε σε αυτό: Ηταν σφιχτή με τους χρόνους, ενώ οι καινοτομίες που εφάρμοσε η διοίκηση της ΕΡΤ σε συνεννόηση με τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των υποψηφίων, βοήθησε να γίνει πιο ελεύθερη και πιο φρέσκια η συζήτηση. Οι υποψήφιοι, μετά την αρχική αμηχανία, μπόρεσαν να κάνουν τις τοποθετήσεις τους, αν και δεν τόλμησαν κάτι εκτός πεπατημένης.

Επίσης, η καινοτομία να μπορεί ένας δημοσιογράφος να κάνει follow up σε ερώτηση άλλου συναδέλφου του έπαιξε τον ρόλο της. Βοήθησε πολύ στη φρεσκάδα του debate και η τελευταία ενότητα όπου κάθε υποψήφιος μπορούσε να ρωτήσει ελεύθερα όποιον αντίπαλό του ήθελε. Εκεί διεφάνησαν και οι προθέσεις «ανοιγμάτων» ενόψει του β’ γύρου με “πάσες”. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να απευθύνει ερώτηση στον Χάρη Καστανίδη, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε τον Παύλο Γερουλάνο.

Τι είπε το Twitter για το debate

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter δεν άφησε ασχολίαστο το debate του ΚΙΝΑΛ, κατατάσσοντάς το πρώτο με hastag #DebateΚΙΝΑΛ.

Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο αξιοπρόσεκτα twits για τη χθεσινή βραδιά:

 

 

 

 

Δείτε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;