Μητσοτάκης: Τι μέτρα θα ανακοινώσει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Νέα μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει και των γιορτών θα προβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού, στο υπουργικό συμβούλιο στις 11:00 το πρωί και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων.

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα θα ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η διενέργεια τεστ κορωνοϊού και από εμβολιασμένους. Τα τεστ αυτά θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Οι συζητήσεις για αυτό το σενάριο είναι σε αρχικό στάδιο.

Παράλληλα, εξετάζεται η αύξηση των υποχρεωτικών rapid test για τους ανεμβολίαστους. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα και συζητιέται η αύξησή τους στα τρία ή τέσσερα εβδομαδιαίως, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα επιβαρύνονται με το κόστος τους.

Ένα άλλο σενάριο που είναι η υπό συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», είναι η υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 και όχι 48 ωρών για την είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι, όπως υπογράμμισε χθες, Δευτέρα 29/11, ο κ. Οικονόμου: «δεν θα πάμε σε lockdown. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται, να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μείνουμε προσηλωμένοι.

«Η χώρα δεν θα κλείσει, τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι μέτρα που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς σε εμβολιασμένους, δεν σκεφτόμαστε μέτρα που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», τόνισε ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς για λήψη νέων μέτρων.

Σε επιφυλακή για το στέλεχος «Όμικρον» 

Σημειώνεται ότι σε επιφυλακή για το στέλεχος «Όμικρον» του SARS-CoV-2 βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές.

Τουλάχιστον έως και χθες το απόγευμα δεν είχε εντοπιστεί στη χώρα μας περιστατικό με το συγκεκριμένο στέλεχος, ενώ εφαρμόζονται και τα νέα μέτρα για τους επισκέπτες από χώρες της Αφρικής, βάσει των οποίων ήδη πέντε άτομα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Σε ποιες χώρες έχει εντοπισθεί το νέο στέλεχος κορωνοϊού

Ωστόσο, οι ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ πιθανή την εμφάνιση της νέας παραλλαγής και στη χώρα μας, με δεδομένο ότι πλέον κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε χώρες της Ευρώπης, και σημειώνουν ότι εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι αυτή είναι πιο μολυσματική έναντι του στελέχους «Δέλτα», η επικράτησή της θα είναι απλώς θέμα χρόνου.

«Αυτή τη στιγμή, όπως και όλη η παγκόσμια κοινότητα, παρακολουθούμε τη μετάλλαξη και αναμένουμε σε 10-15 ημέρες να έχουμε εικόνα. Εμείς έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Καταλαβαίνετε ότι όταν μια μετάλλαξη πλέον κινείται σε διάφορες χώρες, είμαστε σε επιφυλακή», σημείωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης (ΣΚΑΪ).

Πόσα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα

Εν τω μεταξύ, χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.677 νέα κρούσματα της COVID-19 και 104 επιπλέον θανάτους ασθενών, που ξεπέρασαν χθες τις 18.000 από την αρχή της πανδημίας (18.067). Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες το απόγευμα 657 ασθενείς, εκ των οποίων 80% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει στο «κόκκινο», με τους εργαζομένους να καταγγέλλουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τηρείται η οδηγία για εξυπηρέτηση των επειγόντων non COVID περιστατικών.

Κεντρική φωτογραφία: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
29 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Φιο
01 Ιούν. 2024
Μπο
22:00
-
Ρεά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1 
 0