Ebec Athens 2022: Έρχεται ο 12ος Τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικής
Ebec Athens 2022: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό.

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το BEST Athens (Board of European Students of Technology) υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνει το πρώτο επίπεδο του διαγωνισμού EBEC (European BEST Engineering Competition), ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μηχανικής από φοιτητές για φοιτητές! Οι τετραμελείς ομάδες των διαγωνιζόμενων φοιτητών, καλούνται να διαγωνιστούν είτε στον τομέα του Team Design, είτε στον τομέα του Case Study, με σκοπό να προκριθούν στον Εθνικό Γύρο του EBEC Greece στην Αθήνα. Εκεί, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις νικητήριες ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τελικός προορισμός, είναι το Ζάγκρεμπ στην Κροατία , όπου θα αντιμετωπίσουν ομάδες από πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης.


Κατηγορίες Διαγωνισμού

Team Design

Η κατηγορία Team Design στοχεύει στην επίλυση ενός συγκεκριμένου τεχνικού προβλήματος, εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος, για όλες τις ομάδες. Το αποτέλεσμα είναι μια κατασκευή, η οποία πρέπει να εκτελέσει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Αυτή η κατασκευή μπορεί να είναι ένας μηχανισμός που θα πρέπει να μεταφέρει κάτι, ένα μοντέλο πλοίου ή αεροπλάνου, ένας γερανός κλπ. Η καινοτομία της κατασκευής και η εκλεκτικότητα των υλικών είναι ύψιστης σημασίας σε αυτή την κατηγορία.

Case Study

Η κατηγορία Case Study στοχεύει στην επίλυση ενός θεωρητικού σεναρίου ή ενός προβλήματος διαχείρισης. Στο τέλος ακολουθεί από την κάθε ομάδα λεπτομερής παρουσίαση των λύσεων που προτείνουν. Εδώ δεν δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή του προβλήματος, αλλά στην εύρεση βέλτιστων και καινοτόμων προτάσεων επίλυσης του ζητήματος, επί αμιγώς θεωρητικού επιπέδου.

Λίγα Λόγια

Ο EBEC (European BEST Engineering Competition), είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη και διεξάγεται από φοιτητές, για φοιτητές. Ομάδες των τεσσάρων ατόμων, που αποτελούνται από φοιτητές τεχνολογικών επιστημών, ασχέτως του έτους φοίτησής τους, καλούνται να λύσουν ένα πρόβλημα μηχανικής φύσης, στις 3 φάσεις του διαγωνισμού. Στην ομάδα που δίνει την πιο αποτελεσματική αλλά και δημιουργική λύση απονέμεται ο τίτλος “BEST Engineers of Europe”.

Ο EBEC ξεκινά κάθε χρόνο από τους τοπικούς γύρους που διεξάγονται σε πανεπιστήμια της Ευρώπης. Συνεχίζει με τους εθνικούς στους οποίους οι νικητές των τοπικών διαγωνισμών κάθε χώρας διαγωνίζονται μεταξύ τους, και κλείνει με τον διεθνή διαγωνισμό, όπου λαμβάνουν μέρος οι νικητήριες ομάδες των εθνικών διαγωνισμών, σε ένα event που διεξάγεται στις αρχές Αυγούστου.

Ιστορικά

Η ιστορία του EBEC ξεκινά το 2002, όταν τα μέλη του BEST βρήκαν ενδιαφέροντα έναν διαγωνισμό μηχανικής στον Καναδά (Canadian Engineering Competition-CEC), τον οποίο είχαν και σαν πρότυπο για τον EBEC. Η ιδέα αυτή, για ένα φοιτητικό διαγωνισμό, προτάθηκε σε μία από τις γενικές συνελεύσεις του BEST και καθιερώθηκε μετέπειτα σε όλα τα πανεπιστήμια που λειτουργούσε ο οργανισμός.

Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά ονόματα για το διαγωνισμό. Το BEST European Engineering Competition (BEEC) ήταν ένα από αυτά. Το 2008 καθιερώθηκε το European BEST Engineering Competition (EBEC) που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Οι κατηγορίες που έχουν δοκιμαστεί ανά τα έτη είναι Team Design, Debates, Case Study και Negotiations. Ως ρεαλιστικότερες και συναρπαστικότερες για τους διαγωνιζόμενους αναδείχθηκαν οι Team Design και Case Study, οι οποίες και επικράτησαν ως οι πλέον επίσημες του διαγωνισμού.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;